307
Αστυνομικοί της πολιτείας του Ρόουν Αϊλαντ και μέλη της εθνοφρουράς σταματούν αυτοκίνητο με πινακίδες Νέας Υόρκης σε σημείο ελέγχου | Reuters

Ξεπέρασαν τους 2.000 νεκρούς οι ΗΠΑ – βρέφος ανάμεσα στα θύματα

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 11:19
Αστυνομικοί της πολιτείας του Ρόουν Αϊλαντ και μέλη της εθνοφρουράς σταματούν αυτοκίνητο με πινακίδες Νέας Υόρκης σε σημείο ελέγχου
|Reuters

Ξεπέρασαν τους 2.000 νεκρούς οι ΗΠΑ – βρέφος ανάμεσα στα θύματα

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 11:19

Τους 2.229 νεκρούς έφτασε ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ, το πρωί της Κυριακής, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασε αλματώδη αύξηση φτάνοντας τα 123.776.

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη.. Ο αριθμός των νεκρών έχει διπλασιαστεί από την Τετάρτη, όταν έσπασε το φράγμα των 1.000.

Ενα από τα θύματα το Σάββατο, ήταν ένα μωρό ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, στην πολιτεία του Ιλινόι.

Η ασθένεια φέρεται ως τώρα να μην εκδηλώνεται σε βαριά μορφή στα παιδιά και τα πολύ νεαρά θύματά της είναι πολύ λίγα παγκοσμίως.

Τις προηγούμενες ημέρες, είχαν πεθάνει δύο έφηβοι σε άλλες πολιτείες.

«Εχω πολύ θλιβερά νέα να ανακοινώσω. Ανάμεσα στους θανάτους των τελευταίων 24 ωρών ήταν αυτοί ενός δημοσίου υπαλλήλου της πολιτείας κι ενός πολύ μικρού παιδιού», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζέι Ρόμπερτ Πρίτσκερ, κυβερνήτης του Ιλινόι.

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να χωνέψουμε αυτή την είδηση, πάνω απ’ όλα για το πολύ μικρό παιδί», πρόσθεσε.

Δεν έγινε γνωστό αν το βρέφος είχε υποκείμενες παθήσεις.

Τροχόσπιτα στο Λος Αντζελες, όπου οι αρχές μεταφέρουν ασθενείς με κορονοϊό για να μπουν σε καραντίνα
Δεν μπαίνει σε καραντίνα η Νέα Υόρκη

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε γνώμη για το σενάριο που εξέταζε να τεθούν σε καραντίνα οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ και του Κονέτικατ, μερικές ώρες αφού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυτό το Σάββατο.

Στη συνέχεια, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ζήτησε από τους κατοίκους των πολιτειών αυτών να αποφεύγουν όλες τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ για 14 ημέρες.

Στην ταξιδιωτική οδηγία, η υπηρεσία διευκρινίζει ότι η προειδοποίηση αυτή δεν έχει εφαρμογή για τους εργαζόμενους σε «κρίσιμους» τομείς «υποδομών» που θεωρείται απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους (μεταφορές με φορτηγά δημόσιας χρήσης, παραγωγή και διανομή τροφίμων, υγεία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κ.ά.).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...