281
Mετά τις «Ριπές Ανέμου» (Rafale) έρχεται το «Θεόρατο Κύμα» (Βelharra), έγραψε στην ανάρτησή του ο στρατηγός Φλώρος | Dassault/ Naval Group

Στρατηγός Φλώρος για Belh@rra: «Τα νέα “Ξύλινα Τείχη” εν πλω για το ΠΝ μας!»

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 15:32
Mετά τις «Ριπές Ανέμου» (Rafale) έρχεται το «Θεόρατο Κύμα» (Βelharra), έγραψε στην ανάρτησή του ο στρατηγός Φλώρος
|Dassault/ Naval Group

Στρατηγός Φλώρος για Belh@rra: «Τα νέα “Ξύλινα Τείχη” εν πλω για το ΠΝ μας!»

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 15:32

«Eτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με “Ριπές” Ανέμου», έγραφε στα τέλη Ιουλίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, για το πρώτο Rafale με τα ελληνικά χρώματα (εδώ) και δύο μήνες μετά, σε ανάρτησή του (δείτε τη κάτω)  χαιρέτισε την ιστορική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας για τις φρεγάτες Belh@rra και τη νέα σελίδα στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Κτίζουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις του μέλλοντος και μετά τις «Ριπές Ανέμου» (Rafale) έρχεται το «Θεόρατο Κύμα» (Βelharra), έγραψε στην ανάρτησή του ο στρατηγός Φλώρος.

 

«Τα νέα “Ξύλινα Τείχη” εν πλω για το ΠΝ μας! Οραμα-Οργάνωση-Υλοποίηση Ο σχεδιασμός προχωρά “Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου”. Και τα καλύτερα έρχονται…», συμπλήρωσε στο μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση –εντός και εκτός των τειχών– ο Α/ΓΕΕΘΑ.

ΥΕΘΑ: Με σύνεση πήραμε αποφάσεις που άλλοι δεν τολμούσαν επί δεκαετίες

«Με μελέτη όλων των προτάσεων, εμπιστοσύνη στο Πολεμικό Ναυτικό και με σύνεση πήραμε αποφάσεις που άλλοι δεν τολμούσαν επί δεκαετίες», τόνισε στη δική του ανάρτηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«H Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση επιβεβαιώνει τους ιστορικούς και συμμαχικούς δεσμούς μας. Προβλέπει συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα και ενισχύονται οι αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οπως σημειώνει στη σχετική του ανάρτηση, «στο πλαίσιο της Συμφωνίας προβλέπονται τακτικές διαβουλεύσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών, για θέματα ασφάλειας και άμυνας, όπως επίσης για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, υβριδικές απειλές, θαλάσσια ασφάλεια, μετανάστευση».

«Με τη Συμφωνία το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας αναβαθμίζεται, ενώ ενισχύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ και από τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου (EUMED 9)», καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...