170
| Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δικαστική απόφαση-βόμβα: Ενοικιάσεις Airbnb μόνο με τη σύμφωνη γνώμη όλων στην πολυκατοικία

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 10:16
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δικαστική απόφαση-βόμβα: Ενοικιάσεις Airbnb μόνο με τη σύμφωνη γνώμη όλων στην πολυκατοικία

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 10:16

Ανατροπή στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων πρόκειται να φέρει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, στο οποίο προσέφυγαν ένοικοι πολυκατοικίας κατά ιδιοκτήτριας διαμερίσματος.

Σύμφωνα με την απόφαση, που αποκάλυψαν τη Δευτέρα σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ «Τα Νέα», το δικαστήριο απαγορεύει τη βραχυχρόνια μίσθωση του διαμερίσματος μέσω της πλατφόρμας Airbnb και αποδέχεται τις προσφυγές και τα αιτήματα για ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλαν οι υπόλοιποι ένοικοι.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καλεί την ιδιοκτήτρια του ακινήτου «να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση ως κατοικία». Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η ιδιοκτήτρια απειλείται με κράτηση ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα, η δικηγόρος όσων προσέφυγαν επισημαίνει ότι πρόκειται για τεκμηριωμένη απόφαση που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επίλυση και άλλων αντίστοιχων δικαστικών διενέξεων.

Στην απόφαση δεν γίνεται αναφορά μόνον στην παραβίαση των διατάξεων του κανονισμού της πολυκατοικίας, που απαγόρευε τη χρήση των οριζοντίων ιδιοκτησιών ως τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και στις οχλήσεις που προκαλούνται στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...