266
Από τη συνάντηση του κ. Δένδια με τους διπλωματικούς συντάκτες, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνεργασία | Twitter / @NikosDendias

Δένδιας: Είμαι εξαιρετικά περήφανος για το τι έγινε στο ΥΠΕΞ αυτά τα τέσσερα χρόνια

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2023, 16:23
Από τη συνάντηση του κ. Δένδια με τους διπλωματικούς συντάκτες, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνεργασία
|Twitter / @NikosDendias

Δένδιας: Είμαι εξαιρετικά περήφανος για το τι έγινε στο ΥΠΕΞ αυτά τα τέσσερα χρόνια

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2023, 16:23

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος για το τι έγινε εδώ αυτά τα τέσσερα χρόνια», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους διπλωματικούς συντάκτες, ενόψει της παράδοσης καθηκόντων στον υπουργό Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης την Παρασκευή.

«Εάν την ημέρα που ερχόμουν μου έλεγε κάποιος ότι θα είχαμε καταφέρει τα μισά από όσα καταφέραμε και πάλι θα ήμουν εξαιρετικά ευτυχισμένος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οπως επεσήμανε, «όλα αυτά προϋπέθεταν την αποδοχή και τη συνεννόηση και της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου. Δεν λέω κατ’ ανάγκην της συμφωνίας σε όλα, αλλά τουλάχιστον της συνεννόησης».

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία καθώς, όπως σημείωσε, οι λειτουργοί του Τύπου αποτελούν τον «ενδιάμεσο ανάμεσα σε κάθε κυβέρνηση, σε κάθε υπουργό και στην κοινωνία». «Υπηρετήσατε τη λογική της συνεννόησης και της συναντίληψης για προκλήσεις που υπερέβαιναν και μια κυβέρνηση και έναν υπουργό και μια χρονική συγκυρία», σημείωσε.

Ευχαρίστησε ακόμη όσους υπέστησαν, όπως είπε, τα ατέλειωτα ταξίδια του, «τις ατέλειωτες ώρες μέσα στο αεροπλάνο». «Καταλαβαίνω ότι θα ήταν καλύτερα να έχουμε ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα να μέναμε και κάπου κανένα βράδυ. Ομως η αλήθεια είναι ότι οι προτεραιότητες δε μπορούσαν να υπηρετηθούν με ένα χαλαρότερο πρόγραμμα, διότι απλούστατα έπρεπε αμέσως μετά τον κορονοϊό να εξηγήσουμε στην παγκόσμια κοινότητα ποιες είναι οι θέσεις μας», πρόσθεσε.

«Επρεπε να εξηγήσουμε ποια είναι η βάση, ποια είναι η αντίληψη, ποιες είναι οι θέσεις, τι συμβαίνει και τι σημαίνει αυτό για την παγκόσμια κοινότητα. Αυτό δεν μπορούσαμε να το κάνουμε με ένα χαλαρό πρόγραμμα. Επρεπε να δούμε όσους περισσότερους, να κάνουμε φίλους όσους περισσότερους, να εξηγήσουμε σε όσους περισσότερους. Αυτό υπηρετήθηκε κατά επαρκέστατο τρόπο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...