338
Η κυρία Μπακογιάννη με τον Νίκο Δένδια δίπλα της, στην εκδήλωση της Πέμπτης στο Μουσείο Μπενάκη για τα γενέθλια της ΝΔ | George Vitsaras / SOOC

Μπακογιάννη: Η ΝΔ συνήλθε από το 18% γιατί έχει ρίζες στην κοινωνία

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 11:23
Η κυρία Μπακογιάννη με τον Νίκο Δένδια δίπλα της, στην εκδήλωση της Πέμπτης στο Μουσείο Μπενάκη για τα γενέθλια της ΝΔ
| George Vitsaras / SOOC

Μπακογιάννη: Η ΝΔ συνήλθε από το 18% γιατί έχει ρίζες στην κοινωνία

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 11:23

Συγκινημένη από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για 44 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε στα Parapolitika FM, η Ντόρα Μπακονιάννη η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στις αναφορές του νυν προέδρου του κόμματος στον ιδρυτή του, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Είναι σπάνιο πράγμα, τόνισε, ένα κόμμα το 2018 να μπορεί να διαβάζει κομμάτια της ιδρυτικής του διακύρηξης που ισχύουν και σήμερα. «Νομίζει κανείς ότι γράφτηκαν σήμερα».

Το κόμμα, πρόσθεσε η πρώην υπουργός, είναι σε διαρκή ανανέωση και αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε στο παρελθόν: «Είχαμε προβλήματα. Επεσε σε ποσοστά μέχρι το 18%. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΝΔ καταστράφηκε».

«Αποδείχθηκε ότι η ΝΔ, μπόρεσε να αντέξει, γιατί έχει ρίζες στην κοινωνία. Είναι ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη», υπογράμμισε η κυρία Μπακογιάννη λέγοντας για την πρόκληση που έχει μπροστά του: «Η ΝΔ έχει μέλλον, έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί πραγματικά στον ελληνικό λαό και να του πει, όποια κομματική προτίμηση κι αν έχεις, σε εμάς θα μπορέσεις να έχεις θέση και να δεις μια άλλη Ελλάδα».

Στο μέτωπο της οικονομίας κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι με ευθύνη της έχασε μία «καταπληκτική τριετία» με την υπόλοιπη Ευρώπη σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ σήμερα, μετά το τέλος του προγράμματος, όπως σημείωσε, τα επιτόκια είναι απαγορευτικά για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών τέλος, τη χαρακτήρισε θνησιγενή καθώς όπως εκτίμησε, πολύ δύσκολα θα περάσει, παρ’ όλο που «όλοι έχουν πέσει πάνω στα Σκόπια».

Σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη, η Ελλάδα έχασε μία ευκαιρία να κάνει μια σοβαρή συμφωνία με τον Ζάεφ σε στέρεες βάσεις και τώρα προειδοποίησε, εάν δεν περάσει η συνταγματική  αναθεώρηση και τα Σκόπια πάνε σε εκλογές, «θα μπούμε σε αχαρτογράφητα νερά».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση Ζάεφ-Σπυράκη επανέλαβε πως οι θέσεις της ΝΔ μεταφέρονται με τον ίδιο τρόπο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Επικαλέστηκε μάλιστα και τα όσα είπε ο ίδιος ο Ζάεφ στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ ότι «με τον Μητσοτάκη δεν θα περάσει η Συμφωνία». Υπενθύμισει τέλος, ότι και η ίδια είχε συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στον οποίο ανέπτυξε τις θέσεις της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...