381
Η Κέιτ Γουίνσλετ σε τελετή βράβευσης των BAFTA, το 2016 | EPA

Αποκάλυψη-έκπληξη για την Κέιτ Γουίνσλετ: προέρχεται από οικογένεια σουηδών κολήγων

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 19:35
Η Κέιτ Γουίνσλετ σε τελετή βράβευσης των BAFTA, το 2016
|EPA

Αποκάλυψη-έκπληξη για την Κέιτ Γουίνσλετ: προέρχεται από οικογένεια σουηδών κολήγων

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 19:35

Σε εκπομπή του BBC που βρίσκει το γενεαλογικό δέντρο σταρ κατέφυγε η Κέιτ Γουίνσλετ για να ανακαλύψει τις άγνωστες ρίζες της.

Η διάσημη ηθοποιός είχε ακούσει τη μητέρα της, πριν πεθάνει, να αναφέρεται στους σουηδούς προγόνους της και σκέφτηκε ότι οι πλέον κατάλληλοι για να λύσουν το μυστήριο της καταγωγής της, θα ήταν οι υπεύθυνοι της πετυχημένης εκπομπής «Who do you think you are?».

Οταν ήταν μικρή, όλοι πίστευαν ότι είναι Σκανδιναβή, λόγω των πολύ ανοιχτόχρωμων χαρακτηριστικών της.

Εχοντας μεγαλώσει στο Μπερκσάιρ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, η ηθοποιός ήξερε μέσα της ότι «ήταν από κάπου αλλού».

Μετά από έρευνα της εκπομπής, η Γουίνσλετ επιβεβαίωσε τις υποψίες της, αλλά έκπληκτη ανακάλυψε ότι προέρχεται από κολήγους, που ζούσαν σχεδόν σαν σκλάβοι, τον 19ο αιώνα στη Σουηδία.

Ο προ-προ-προ-προ-πάππους της,  Αντερς Γιόνσον, εργαζόταν σε στάβλους και ήταν τόσο φτωχός που έκλεβε πατάτες και μέλι για να ταΐσει την οικογένειά του.

Οταν τον έπιασαν, τον καταδίκασαν σε 35 ραβδισμούς. Πέθανε από τυφοειδή πυρετό το 1832, ενώ ανέμενε να εκδικαστεί η έφεσή του. «Εκλαιγα με λυγμούς», λέει η Γουίνσλετ σε συνέντευξή της.

«Η σύζυγός του δεν είχε γάλα για να θηλάσει το μωρό της επειδή δεν έτρωγε η ίδια. Προέρχομαι από μία οικογένεια όπου ο θηλασμός ήταν πάντα πολύ σημαντικός και η ιδέα μίας μητέρας που δεν μπορεί να θηλάσει το μωρό της, με κατέστρεψε εντελώς».

Η ηθοποιός με τη μητέρα της, Σάλι, σε παλαιότερη τελετή

Οι πρόγονοι της Γουίνσλετ εργάζονταν για ψίχουλα και πληρώνονταν με κουπόνια που αντάλλασσαν για τρόφιμα στη φάρμα του αφεντικού τους. «Ηταν σκλαβιά. Καθώς έπαιρνε ελάχιστα κουπόνια, δεν μπορούσε να ταΐσει την οικογένειά του».

Η μητέρα της Γουίνσλετ πέθανε πριν από δύο χρόνια από καρκίνο στις ωοθήκες. Οι γονείς της ανήκαν στην εργατική τάξη και αγωνίζονταν να τα βγάλουν πέρα. «Οι γονείς μου θα θύμωναν αν μου λέγατε ότι προέρχομαι από πλούσια οικογένεια», είπε αστειευόμενη στην εκπομπή. «Οι ρίζες μου βρίσκονται στον σοσιαλισμό και στην εργατική τάξη και στους γονείς μου δεν άρεσαν οι πλούσιοι. Εχω προσπαθήσει να μεταδώσω τις αξίες τους στα παιδιά μου. Οι άνθρωποι δεν με πιστεύουν όταν τους λέω ότι τα παιδιά μου δεν έχουν υπερβολικά προνόμια», είπε η σταρ, που έχει τρία παιδιά από τρεις γάμους και μένει στο Σάσεξ.

Το επεισόδιο με τους προγόνους της ηθοποιού θα προβληθεί στο BBC τον ερχόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...