308
Νότης Μηταράκης και Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνέντευξη Τύπου | ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ / IntimeNews

Μόρια: Από τους 35 θετικούς στον κορονοϊό που έφυγαν από το ΚΥΤ βρέθηκαν μόνο οι οκτώ

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 18:54
Νότης Μηταράκης και Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνέντευξη Τύπου
|ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ / IntimeNews

Μόρια: Από τους 35 θετικούς στον κορονοϊό που έφυγαν από το ΚΥΤ βρέθηκαν μόνο οι οκτώ

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 18:54

«Είναι δεδομένο πως η φωτιά στη Μόρια ξεκίνησε από αιτούντες άσυλο». Αυτό τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λέσβο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε:

«Η κρίση εδώ απαιτεί απόλυτη ενότητα και υπευθυνότητα από όλους. Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλιστεί πλήρως η έννομη τάξη με συγκεκριμένα μέτρα» και συνέχισε:

«Βασικός στόχος είναι η πλήρης υγειονομική προστασία ολόκληρου του νησιού, τόσο των κατοίκων όσο και όσων φιλοξενούνται στον καταυλισμό. Έχοντας κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε την πλήρη στήριξη των κατοίκων».

Το εντυπωσιακό το είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Οτι από τους 35 διαμένοντες στον καταυλισμό της Μόριας και είχαν βρεθεί την Τρίτη θετικοί στον κορονοϊό –από την ανάγκη επιβολή καραντίνας είχαν προκληθεί τα επεισόδια (εδώ)– μόνο οι οκτώ εντοπίστηκαν μετά την πυρκαγιά! Αυτοί απομονώθηκαν, αλλά οι υπόλοιποι 27 προφανώς κυκλοφορούν στο νησί!

Oπως είπε ο κ. Αρκουμανέας, σε συνεργασία με τον δήμαρχο του νησιού από την Πέμπτη θα γίνουν εκτεταμένες εξετάσεις και στους κατοίκους –2.000 τεστ είχαν γίνει στο ΚΥΤ στη Μόρια.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα στείλει άμεσα αριθμό ιατρών και νοσηλευτών για την ενίσχυση της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και του ελέγχου της πανδημίας στη Λέσβο.

Οπως επίσης ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, 1.000 ευάλωτοι αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries που αναμενόταν να καταπλεύσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σε δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού που θα μεταβούν αύριο Πέμπτη στο νησί.

Οι υπόλοιποι από τους περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο που έμειναν χωρίς στέγη επρόκειτο να φιλοξενηθούν, όπως ανακοινώθηκε, σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...