322
Τρεις στρατιώτες και από πάνω τους ίπτανται μαχητικά αεροσκάφη - μόνο που δεν είναι αμερικανικά, αλλά ρωσικά MiG. Τα δε βουνά στο φόντο είναι... ελληνικά | Twitter

Απίστευτο: Ο Τραμπ χρησιμοποίησε… ρωσικά Μιγκ σε προεκλογική διαφήμιση

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 19:33
Τρεις στρατιώτες και από πάνω τους ίπτανται μαχητικά αεροσκάφη - μόνο που δεν είναι αμερικανικά, αλλά ρωσικά MiG. Τα δε βουνά στο φόντο είναι... ελληνικά
|Twitter

Απίστευτο: Ο Τραμπ χρησιμοποίησε… ρωσικά Μιγκ σε προεκλογική διαφήμιση

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 19:33

Μία αφίσα της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ που θέλει να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας με το μότο «Στηρίξτε τους στρατιώτες», χρησιμοποίησε, από λάθος, φωτογραφίες από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG!

H αφίσα δημιουργήθηκε από την Επιτροπή «Make America Great Again», που «τρέχει» την καμπάνια επανεκλογής του αμερικανού προέδρου.

Το επικοινωνιακό επιτελείο χρησιμοποίησε φωτογραφία αρχείου με στρατιώτες να περπατάνε στη δύση του ηλίου και από πάνω τους να ίπτανται μαχητικά αεροσκάφη – μόνο που δεν είναι αμερικανικά, αλλά ρωσικά MiG.

Η επίμαχη φωτογραφία αποσύρθηκε ασφαλώς αμέσως, αφού κατάλαβαν το λάθος που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, κυρίως στο ρεμπουμπλικανικό στρατόπεδο, σύμφωνα με το Politico.

Ο Ρουσλάν Πούκοφ, διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών στη Μόσχα, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ιστότοπο ότι τα αεροσκάφη είναι όντως ρωσικά MiG-29. Ο ο στρατιώτης στην άκρη δεξιά της διαφήμισης κρατάει μάλιστα ένα τουφέκι AK-74, το γνωστό Καλάσνικοφ, που ασφαλώς και δεν αποτελεί όπλο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων – εκτός αν ο Τραμπ θέλει να… ξαναγράψει όλη την στρατιωτική Ιστορία που γνωρίζαμε έως σήμερα.

Η εικόνα στη διαφήμιση είναι μια φωτογραφία αρχείου που διατίθεται από τον γνωστό ιστότοπο Shutterstock με τον τίτλο «Στρατιωτικές σιλουέτες στρατιωτών και αεροπλάνων με φόντο το ηλιοβασίλεμα» (Military silhouettes of soldiers and airforce against the backdrop of sunset sky).

Ο δημιουργός της εικόνας, Αρθουρ Ζακίροφ, επιβεβαίωσε στο Politico ότι απεικονίζεται το τρισδιάστατο μοντέλο ενός MiG-29 και ότι οι στρατιώτες που απεικονίζονται υποτίθεται πως είναι Ρώσοι.

Είπε επίσης ότι ήταν μια σύνθετη φωτογραφία που δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια και τραβήχτηκε σε τρεις διαφορετικές χώρες ενώ κατόπιν έγινε ένα φωτογραφικό κολάζ με βάση τρία στοιχεία: ρωσικό ουρανό, ελληνικά βουνά και γαλλικό έδαφος!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...