327
Βασίλης Κοντοζαμάνης και Βασίλης Κικίλιας στα κυβερνητικά έδρανα. Ο πρώτος ισχυροποιείται. Ο δεύτερος; | ΙΝΤΙΜΕΝEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αλλάζουν οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας: Τι παίρνει ο Κοντοζαμάνης, τι χάνει ο Κικίλιας

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2020, 22:33
Βασίλης Κοντοζαμάνης και Βασίλης Κικίλιας στα κυβερνητικά έδρανα. Ο πρώτος ισχυροποιείται. Ο δεύτερος;
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αλλάζουν οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας: Τι παίρνει ο Κοντοζαμάνης, τι χάνει ο Κικίλιας

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2020, 22:33

Φαίνεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Υγείας. Ή έστω ότι με τα νέα δεδομένα που έθεσε η πανδημία του κορονοϊού, έπρεπε να αλλάξουν πολλά στην οργανωτική δομή του υπουργείου, εν μέσω θέρους και εν όψει της ιδιαίτερα δύσκολης και απαιτητικής νέας χρονιάς.

Οι αλλαγές φέρουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμφωνα με αυτές, μεταφέρονται νέες και περισσότερες αρμοδιότητες στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμανη. Το αν και κατά πόσον αυτό συνιστά ένα κάποιο «μούδιασμα» για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια —έναν από τους πιο δημοφιλείς της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις— απομένει να αποδειχτεί.

Το νέο ΦΕΚ, που έχει ημερομηνία δημοσίευσης την 11η Αυγούστου, μετά δηλαδή και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και την προσθήκη της Ζωής Ράπτη ως υφυπουργού Υγείας, φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού, καθώς και του υπουργού Υγείας.

Με το νέο ΦΕΚ καταργείται η απόφαση του 2019 για τις αρμοδιότητες του υφυπουργού και πλέον ισχύουν οι νέες. Ετσι ο κ. Κοντοζαμάνης αναλαμβάνει ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις του προσωπικού, ενώ εκτός των άλλων στις νέες αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται και οι διορισμοί των διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και των διοικητών των ΥΠΕ!

Να σημειωθεί πάντως ότι στην απόφαση διευκρινίζεται ότι κάποιες από τις νέες αρμοδιότητες μπορεί να τις ασκεί μαζί με τον υπουργό Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο κ. Κοντοζαμάνης είναι πλέον επικεφαλής και του νέου Οργανισμού του ΟΔΙΠΥ που θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών όλων των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και των ιδιωτικών κλινικών.

Με τις αλλαγές που επέρχονται πλέον, ο υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται, αφού πλέον καθίσταται ουσιαστικά Νο 1 πρόσωπο του ΕΣΥ. Από τις νέες αρμοδιότητες του υφυπουργού Υγείας εξαιρούνται όσες άπτονται της ψυχικής υγείας, που έχει αναλάβει πια η νέα υφυπουργός κυρία Ράπτη.

Τι κρατά ο Βασίλης Κικίλιας

Οπως διευκρινίζεται στην απόφαση από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον υφυπουργό εξαιρούνται και παραμένουν στον υπουργό:

α) η νομοθετική πρωτοβουλία β) η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Διαβάστε το ΦΕΚ με τις αλλαγές στο υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...