546
Η στιγμή της σύλληψης του 28χρονου | pelop.gr

Αίγιο: Ο ασυνείδητος οδηγός είχε εμπλακεί σε τροχαίο με τραυματίες αστυνομικούς

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 08:23
Η στιγμή της σύλληψης του 28χρονου
|pelop.gr

Αίγιο: Ο ασυνείδητος οδηγός είχε εμπλακεί σε τροχαίο με τραυματίες αστυνομικούς

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 08:23

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον 28χρονο οδηγό που σκότωσε γιαγιά και εγγονό στο Αίγιο εγκαταλείποντας μάλιστα, αβοήθητα τα θύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο έφεδρος του Πολεμικού Ναυτικού, είχε εμπλοκή σε περιστατικό με τραυματίες δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, στις 28 Ιουνίου 2016 στη Νέα Χαλκηδόνα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα, στο οποίο επέβαινε και ο 28χρονος μαζί με ένα ακόμη άτομο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο οδηγός του οχήματος, φαίρεται να ανέπτυξε ταχύτητα, ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας προσέκρουσε πάνω σε μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε με την σύλληψη των δύο επιβατών, οι οποίοι μάλιστα, αντιστάθηκαν. Σε κατ’ οίκον έρευνα είχαν βρεθεί υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών – και όπλα, κατά μία άλλη εκδοχή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η υπόθεση ακόμη δεν έχει εκδικαστεί.

Τι είδε ο αυτόπτης μάρτυρας

Ακόμη, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο ανταποκριτής του στην Πάτρα, Κωνσταντίνος Φλαμής, αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, στο οποίο σκοτώθηκαν η 67χρονη γυναίκαι και ο ενός χρόνου εγγονός της στο Αίγιο, ακολούθησε το αυτοκίνητο του δράστη και μόλις κατάφερε να το φτάσει, αφού ο οδηγός του το ακινητοποίησε, τον ρώτησε αν έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο 28χρονος βγήκε τότε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να… χορεύει, για να του αποδείξει ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Το αυτοκίνητο του 28χρονου πριν το δυστύχημα, όπως φαίνεται σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής
Τι κατέθεσε η συνοδηγός του 28χρονου

Στο μεταξύ, στο πολυτελές αυτοκίνητο του 28χρονου τη στιγμή του δυστυχήματος στο Αίγιο, επέβαινε μία 20χρονη φίλη του, την παρουσία της οποίας είχε αποκρύψει αρχικά ο οδηγός, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι διαπίστωσαν την ύπαρξή της μελετώντας το υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Στην κατάθεσή της, η 20χρονη είπε πως είχε πει στον οδηγό να μειώσει ταχύτητα γιατί ήταν υπερβολική. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το αυτοκίνητο έτρεχε με 150 χλμ την ώρα, όταν έπεσε πάνω στα δύο θύματα.

Μετά την πρόσκρουση πάνω στην 68χρονη και το 15 μηνών αγόρι, ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και είδε τι είχε συμβεί.

Το αυτοκίνητο του 28χρονου

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε η 20χρονη, ο οδηγός μπήκε ξανά στο όχημα και εκείνη του φώναζε να καλέσουν την αστυνομία. Ο 28χρονος την αγνόησε, όπως αναφέρει. Ανέπτυξε ταχύτητα και την άφησε στο σπίτι της που ήταν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση, ο οδηγός μετά κατευθύνθηκε στο σπίτι του και έπεσε στη θάλασσα μπροστά από αυτό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι έπεσε στη θάλασσα για να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο συγκεκριμένο σημείο που έπεσε στη θάλασσα, ελλιμενιζόταν και σκάφος που ανήκει στην οικογένειά του και δεν αποκλείουν ότι ήθελε να φτάσει σε αυτό για να να διαφύγει.

Ο Κούγιας, μιλώντας στο δελτίο του Alpha, ισχυρίστηκε ότι «η πρόθεσή του να αυτοκτονήσει ήταν ειλικρινής. Αμέσως μετά το ατύχημα έπεσε στη θάλασσα. Η μητέρα του για να τον σώσει ειδοποίησε την αστυνομία. Από εκεί και πέρα ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική δεν είναι εικονικός και δεν ήταν δική του επιλογή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...