287
«Eίναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε όλοι ότι η ελληνική οικονομία της επόμενης ημέρας πρέπει να είναι εξωστρεφής», τόνισε στην ομιλία του ο έμπειρος τραπεζίτης | IntimeNews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάλλας: Τι να κάνουμε για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2017, 12:02
«Eίναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε όλοι ότι η ελληνική οικονομία της επόμενης ημέρας πρέπει να είναι εξωστρεφής», τόνισε στην ομιλία του ο έμπειρος τραπεζίτης
|IntimeNews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάλλας: Τι να κάνουμε για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2017, 12:02

Προϋπόθεση για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, αποτελεί ένα σταθερό φορολογικό σύστημα σε βάθος δεκαετίας, με μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και παράλληλη μείωση της γραφειοκρατίας.

Αυτό υπογράμμισε ο Μιχάλης Σάλλας σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, την οποία συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ηλείας και ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης «ΔιαΝΕΟσις», με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.

«Κυρίαρχο ζήτημα της Ελλάδας είναι πώς θα έχει διεθνή παρουσία με ανταγωνιστικούς όρους στους τομείς που θα επιλέξει να εξειδικευθεί», σημείωσε ο ο πρόεδρος της «Lyktos Group». Για τον λόγο αυτόν, τόνισε, είναι «αναγκαίο να συμφωνήσουμε όλοι ότι η ελληνική οικονομία της επόμενης ημέρας πρέπει να είναι εξωστρεφής».

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο έμπειρος τραπεζίτης, πρέπει να θεσπιστεί ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για μια δεκαετία και να προβλεφθεί μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων κατά 3% κάθε χρόνο, ως το 2020, με στόχο να αυξηθεί η επενδυτική δραστηριότητα». Παράλληλα, πρόσθεσε, πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία για τους επιχειρηματίες – στο σημείο αυτό κατέθεσε πρόταση για την ίδρυση ΚΕΠ επιχειρηματικότητας- καθώς επίσης να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές.

Όπως επεσήμανε, οι τομείς όπου πρέπει να προσανατολιστεί η ελληνική επιχειρηματικότητα, είναι η εξωστρέφεια, με βαρύτητα στην ποιότητα, η καινοτομία, η έρευνα, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία και η πράσινη επιχειρηματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εισηγητές αναφέρθηκαν στη στρατηγική ανάπτυξης των λιμανιών, στην επιρροή της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία και στους βασικούς άξονες του νέου παραγωγικού μοντέλου, που θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

sallascover
Ο Μιχάλης Σάλλας αναλύει τις προτάσεις του για την ανάπτυξη στην εκδήλωση της «ΔιαΝΕΟσις» (Twitter)

Πατήστε εδώ
για να διαβάσετε την ομιλία του προέδρου της Lyktos→

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...