515
Ο Δημήτρης Καμμένος των Ανεξ. Ελλήνων σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη Βουλή | SOOC

Δ. Καμμένος για Γαβρόγλου: «Για υπουργοί επιλέγονται οι άριστοι, όχι με κλήρωση»

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2017, 12:10
Ο Δημήτρης Καμμένος των Ανεξ. Ελλήνων σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη Βουλή
|SOOC

Δ. Καμμένος για Γαβρόγλου: «Για υπουργοί επιλέγονται οι άριστοι, όχι με κλήρωση»

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2017, 12:10

Μία ημέρα μετά την ηχηρή διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή και την καταψήφιση του άρθρου για την κατάργηση του ασύλου στα ΑΕΙ, ο βουλευτής των Ανεξ. Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος επανήλθε στην κριτική του κατά του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αφήνοντας σαφείς αιχμές, ενώ τοποθετήθηκε και για το θέμα με την κλήρωση των σημαιοφόρων στις παρελάσεις για τους μαθητές του Δημοτικού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος, αντιπρόεδρος της Βουλής, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Γαβρόγλου είναι υπουργός. Κάθε σύλλογος, συλλογική ενότητα, το κάθε κόμμα επιλέγει τους αρίστους, για να πάμε σε όλα τα θέματα, για να τους κάνει υπουργούς. Δεν έγινε από κλήρωση. Οι άριστοι μεταξύ ίσων, αλλά οι άριστοι και οι καλύτεροι γίνονται υπουργοί».

Oι δηλώσεις του κ. Καμμένου εντάσσονται στο γνωστό μοτίβο εικονογράφησης των «διαφορών» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και ως τέτοιες δεν έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία -δεν συνιστούν ρήγμα δηλαδή. Εχουν όμως πάντα ενδιαφέρον.

Εκτός του ότι δείχνει να πιστεύει ότι στη χώρα μας υπουργοί γίνονται οι άριστοι, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μάς προσέφερε και μια προνομιακή ματιά για το πόσο «αριστερός» είναι πια ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε χαρακτηριστικά ότι στην Κουμουνδούρου έχει απομείνει «μια μικρή ομάδα αριστερών»!

«Εχω πει και άλλες φορές ότι έχω διαφοροποιηθεί στο ότι δεν μπορεί να ισχύει την Ελλάδα μία αριστερή ατζέντα από μια μικρή ομάδα αριστερών που έχει απομείνει στο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Καμμένος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικοί άνθρωποι». Και εξήγησε: «Νομίζω ότι μαζί με τον κ. Λαφαζάνη που έφυγε μαζί με την κυρία Κωνσταντοπούλου έχει μείνει ένας μικρός πυρήνας του 4-5%… είναι κάποιοι πιο αυστηροί πολιτικoί της Κεντρικής Επιτροπής που επηρεάζουν την πολιτική της κυβέρνησης».

Τα σχόλια του βουλευτή της συμπολίτευσης, ήρθαν να προστεθούν στις αντιδράσεις όλης της αντιπολίτευσης για την πρωτοβουλία του κ. Γαβρόγλου να ορίζονται στο εξής με κλήρωση -και όχι με βάση αριστείας- οι σημαιοφόροι της Στ’ Δημοτικού στις μαθητικές παρελάσεις.

«Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. Ολοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, κατηγορώντας μάλιστα τη ΝΔ ότι έβγαλε σχετική ανακοίνωση «σαν να είναι γραμμένη από τον ίδιο συντάκτη της ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής».

«Ο κ. Γαβρόγλου είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει την απόφασή του», ήταν η ιδιαίτερα σκληρή ανταπάντηση της ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον υπουργό παιδείας ως «γραφικό εκφραστή μιας ακραίας μειοψηφικής έκφρασης» επισημαίνοντας ότι όταν έλθει στην εξουσία σκοπεύει και να αλλάξει αυτή την απόφαση.

«Σημαιοφόροι με κλήρωση: Έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβράβευση της προσπάθειας. Εξίσωση προς τα κάτω, παντού», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter, o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εντονη ήταν και η αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων» σχολίασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καταργεί την «παιδαγωγική αξία των κινήτρων».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα με θέματα που θεωρεί ότι την ευνοούν. Καταργεί την αριστεία αντί να καταργήσει τις στρατιωτικού τύπου μαθητικές παρελάσεις», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Για «ιδεοληπτική αλλεργία σε κάθε μορφή καταξίωσης και αριστείας» κατηγόρησε την κυβέρνηση το Ποτάμι ζητώντας την απόσυρση του διατάγματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...