168
Αριστερά ο δράστης με καταγωγή από το Πακιστάν και δεξιά ο δράστης μαροκινής καταγωγής | Reuters

Αυτοί είναι οι δράστες της επίθεσης

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2017, 21:44
Αριστερά ο δράστης με καταγωγή από το Πακιστάν και δεξιά ο δράστης μαροκινής καταγωγής
|Reuters

Αυτοί είναι οι δράστες της επίθεσης

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2017, 21:44

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες των δύο εκ των τριών τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν την τελευταία επίθεση στο Λονδίνο έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική Μητροπολιτική αστυνομία.

Πρόκειται για τον 27χρονο πακιστανικής καταγωγής, γεννημένο στη Βρετανία Κουράμ Σαζάν Μπουτ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με παιδιά και και ζούσε στο Μπάρκινγκ, στο Ανατολικό Λονδίνο και τον 30χρονο Ρασίντ Ρεντουάν, ο οποίος ήταν καταγωγής Μαρόκου και Λιβύης και χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Ρασίντ Ελντάρ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι γνώριζε για την εξτρεμιστική δράση του Κουράμ Σαζάν Μπουτ, αλλά δεν είχε κανένα στοιχείο στη διάθεσή της ότι προγραμματίζει τρομοκρατικό χτύπημα.

Ένας από τους δράστες της επίθεσης το Σάββατο το βράδυ στη Γέφυρα του Λονδίνου είχε ιρλανδική ταυτότητα, μετέδωσε σήμερα το ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο πηγές της ιρλανδικής αστυνομίας.

Η βρετανική αστυνομία επικοινώνησε με την ιρλανδική, η οποία ανακάλυψε ότι «είχε ζήσει στο Δουβλίνο για ένα διάστημα. Ο άνδρας πιστεύεται ότι είναι μαροκινής καταγωγής και είναι παντρεμένος με μια Σκοτσέζα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου, ο άνδρας αυτός δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία για ζητήματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...