596
Αυτή η εικόνα περιγράφει το ματς στην Τούμπα | Paokfc

Κάζο* για ΠΑΟΚ– Η χαρά της ΑΕΚ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2017, 01:16
Αυτή η εικόνα περιγράφει το ματς στην Τούμπα
|Paokfc

Κάζο* για ΠΑΟΚ– Η χαρά της ΑΕΚ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2017, 01:16

Η αυλαία των φετινών πλέι οφ στη Super League έπεσε την Τετάρτη, με τη διεξαγωγή της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής, η οποία έκρινε την τελική κατάταξη των ομάδων και, κατ΄ επέκταση, την ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν και την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.

Στο ένα παιχνίδι της ημέρας, ο Παναθηναϊκός «καταδίκασε» τον ΠΑΟΚ σε… υποβιβασμό στο Europa League, δίνοντας την πρώτη θέση των πλέι οφ και κατ΄ επέκταση το εισιτήριο για τον γ΄ προκριματικό του Champions League στην ΑΕΚ.

Οι ελλιπέστατοι «πράσινοι» νίκησαν τη μακεδονική ομάδα στην Τούμπα με 3-2 κι έκλεισαν εμφατικά την εφετινή περίοδο, αντιτάσσοντας μεγάλη αντίσταση απέναντι στον «Δικέφαλο του βορρά», τον οποίο -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- έφεραν σε δύσκολη θέση, με τον Μολίνς να χάνει τρεις καλές ευκαιρίες στο 8΄, το 13΄ και το 45΄. Στο 20΄ όμως ήταν ο ΠΑΟΚ που άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό γκολ του Μπίσεσβαρ, ο οποίος με απίθανο ψηλοκρεμαστό σουτ από τα 25 μέτρα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και απάντησαν άμεσα με ένα επίσης εντυπωσιακό γκολ του Κλωναρίδη, ο οποίος στο 28΄ δέχθηκε εξαιρετική πάσα από τον Λουντ, προχώρησε και από πλάγια δεξιά θέση τελείωσε τη φάση με δυνατό σουτ, νικώντας τον Μπρκιτς για το 1-1.

Ο Ενρίκε έγραψε το 2-1 στο 68΄, ύστερα από τραγικό σφάλμα του Κουτρουμπή, όμως η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που δεν είχε να χάσει απολύτως τίποτα, έβγαλε πάλι αντίδραση, κι αφού ισοφάρισε με τον Λουντ στο 79΄ έφτασε στο θριαμβευτικό γι΄ αυτήν 2-3 με τον Μολίνς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κι έκλεισε άκρως εντυπωσιακά τη σεζόν.

Ταυτόχρονα, πήρε ρεβάνς από τον αντίπαλό της, με τον οποίο είχε εφέτος μεγάλη διαμάχη.

ΑΕΚ 12 — Γ΄ προκριματικός Champions League

ΠΑΟΚ 11 — Γ΄ προκριματικός Europa League

Παναθηναϊκός 8 — Γ΄ προκριματικός Europa League

Πανιώνιος 4 — Β΄ προκριματικός Europa League

*Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς

Στο Champions League η ΑΕΚ με «πράσινη» βοήθεια

Η ΑΕΚ, λοιπόν, επιστρέφει στο Champions League μετά την πρώτη θέση που κατάκτησε στα πλέι οφ νικώντας 2-1 τον Πανιώνιο, αλλά οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Παναθηναϊκό για το 3-2 στην Τούμπα, που άφησε τον ΠΑΟΚ στα… κρύα του λουτρού.

Ο αγώνας της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ στη Νέα Σμύρνη ήταν «ανοιχτός» από τα πρώτα λεπτά, με την Ενωση να επιζητά από την αρχή το γκολ αλλά τους «κυανέρυθρους» να παίρνουν το προβάδισμα.

Ηταν το 21ο λεπτό λοιπόν, όταν σε επίθεση των γηπεδούχων ο Μπεν βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος με σουτ στη γωνία του Ανέστη έγραψε το 1-0.

panionios-aek-1-2-denlarge
Η ΑΕΚ, έπειτα από καραμπόλα, στο Champions League

Στο 26΄ ο πολύ δραστήριος Μπεν απείλησε ξανά την εστία της ΑΕΚ με δυνατό σουτ, αλλά ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων» απέκρουσε σε κόρνερ. Παρά τον αιφνιδιασμό που δέχτηκε, η ΑΕΚ έφτασε στο 1-1 στο 34΄ με τον Μάνταλο να πλασάρει τον Γιαννιώτη, ύστερα από ωραία εφαρμογή του «1 – 2» με τον Αραούχο.

Τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος άλλαξαν μετά την αποβολή του Μπεν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 57΄, όμως στο 64΄ η ισορροπία αποκαταστάθηκε καθώς ο Χριστοδουλόπουλος είδε απευθείας κόκκινη κάρτα, επειδή κάτι είπε στον βοηθό. Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο στο 75΄, με τον Αργεντινό να πλασάρει άουτ σε τετ  α τετ με τον Γιαννιώτη, όμως ο λατίνος άσος, που έκανε το τελευταίο παιχνίδι του με την Ενωση καθώς επιστρέφει στη Λας Πάλμας, έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του στο 81΄, γράφοντας με κεφαλιά το τελικό 1-2.

*κάζο < ιταλική caso < λατινική casus < cado < πρωτοϊταλικά. Κadō < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) Κad- (πέφτω)= (λαϊκότροπο) κάτι απρόβλεπτο, τυχαίο και (κάπως) δυσάρεστο.

Συνώνυμα: πάθημα, χουνέρι

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...