477
. | Flickr

Ξύπνησαν τα φαντάσματα

Ευγενία Ηλιοπούλου 7 Απριλίου 2017, 10:54
.
|Flickr

Ξύπνησαν τα φαντάσματα

Ευγενία Ηλιοπούλου 7 Απριλίου 2017, 10:54

Ξυπνήσαν τα φαντάσματα/ με πιάσανε τα κλάματα («Το παρελθόν», Χαράλαμπος Βασιλειάδης ή και «Τσάντας»)

Διανύουμε μία πολύ δύσκολη εποχή. Οικονομική, διπλωματική και φυσικά πολιτική. Ο,τι λέμε σήμερα δεν ισχύει αύριο. Στον νεφελώδη κατά τόπους καιρό μας και κυρίως  στα νεφελώδη σχέδια για επενδύσεις που δεν πείθουν κανέναν, η μόνη απάντηση που έχουμε είναι η εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης, η  υπομονή και η επιμονή μας. Για τη σωτηρία της χώρας μας.

Οι προβλέψεις και τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται καθημερινά προβάλλοντας ένα κέλυφος αληθοφάνειας. Πληροφορίες και αριθμοί που προέρχονται από τις κρυφές διαρροές. Όπως πάντα τα ΜΜΕ ρίχνουν το πέπλο μυστηρίου πάνω στα δεδομένα της διαπραγμάτευσης. Ξέρουν πριν από εμάς τι έρχεται για την Ελλάδα. Πώς, πού και με ποιους και το βαφτίζουν αυτό «ρεπορτάζ». Πρέπει να δεις τις φάτσες τους όταν δηλώνουν ότι έχουν κάνει «ρεπορτάζ» το οποίο δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

Φυσικά την επομένη ξελένε αυτά που τόσο πειστικά είπαν πριν λίγες ημέρες. Οι δε δηλώσεις των εκπροσώπων Τύπου της αντιπολίτευσης προκαλούν μόνο γέλιο. Καμία αναφορά για τις εξεταστικές επιτροπές και στα οικονομικά βαρίδια γνωστών ονομάτων.

Σαν να μην φτάνουν αυτά τα χάλια μας εμφανίζονται και τα φαντάσματα, οι σκελετοί στην ντουλάπα της ιστορίας. Τα βλέπουμε και μας πιάνουν τα κλάματα. Δίπλα στην κυβέρνηση των μνηστήρων της εξουσίας η οποία χωλαίνει και σαφέστατα δεν λειτουργεί και δεν αποδίδει κανονικά, εμφανίζονται οι γνώστες του αντικειμένου.

Τα ορφανά του Σημίτη, τα έργα του Παπαντωνίου και οι αμαρτωλοί των συμβάσεων δημοσίου, περιμένουν στη γωνία να σηκώσει η κυβέρνηση τα χέρια και να παραιτηθεί. Ράβουν κοστουμάκια για να καθίσουν στα έδρανα της εξουσίας. Λαγοκοιμούνται για να μη χάσουν τη στιγμή. Αλιεύουν οποιαδήποτε πληροφορία όσο παλιά και να είναι για να τεκμηριώσουν το ανήθικο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να έρθουν αυτοί.

Τον έχουν ξανακυβερνήσει τον τόπο. Ξέρουν πώς να τον ξεζουμίσουν και να τον ξεπουλήσουν στους «φίλους» μας. Ανθρωποι που βάλανε το χεράκι τους στην καταστροφή των τελευταίων σαράντα ετών έχουν πάθει εκλεκτική αμνησία, δεν είναι υπεύθυνοι για τον φόνο και ούτε από έξω από το σφαγείο, δεν πέρασαν.

Αδιαφορούν για τις θυσίες στις οποίες θα υποβληθούν οι έλληνες πολίτες για να βγει η σούπα. Θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση με την προοπτική ότι θα κατηγορήσουν φανερά και δεικτικά την κυβέρνηση που υπέγραψε. Παράξενες συμμαχίες που κυνηγούν τα ψηφαλάκια των αθώων ψηφοφόρων. Για αυτούς η ιστορία του τόπου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια όλα τα προηγούμενα δεν είναι άξια συζήτησης.

Βγαίνουν από παρθενογένεση και δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν. Από την αρχή με τα καινούργια τους δεδομένα στοιβάζοντας τα βρώμικά τους κάτω από το χαλί της ιστορίας. Η επικαιρότητα τρέχει και θα έπρεπε αυτά τα φαντάσματα να καταλάβουν ότι θα μείνουν εκεί που ήταν. Στη λήθη. Επίσης τις πολλές ώρες και τα χρόνια που θα μείνουν στην ντουλάπα θα αναγκαστούν να αφοδεύσουν. Μυρίζει άσχημα το ντουλάπι των φαντασμάτων. Εμείς δεν θα κλάψουμε. Απλώς θα πετάξουμε στα σκουπίδια αυτό το ντουλάπι. Η μπόχα και η βρώμα πρέπει να μείνουν μακριά μας. Δεν μας είναι χρήσιμες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News