207
Νεκρές φώκιες στις όχθες της Κασπίας | Twitter

Μυστήριο στην Κασπία: 2.500 φώκιες βρέθηκαν νεκρές

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 11:23
Νεκρές φώκιες στις όχθες της Κασπίας
|Twitter

Μυστήριο στην Κασπία: 2.500 φώκιες βρέθηκαν νεκρές

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 11:23

Περισσότερες από 2.500 φώκιες εντόπισαν νεκρές οι αρχές στις όχθες της Κασπίας Θάλασσας στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την Κυριακή.

Αρχικά, έκαναν λόγο για 700 νεκρές φώκιες, το Σάββατο, αλλά το ρωσικό υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος αργότερα ανέβασε το νούμερο σε 2.500.

Οι αρχές στη ρωσική επαρχία του Νταγκεστάν σημείωσαν ότι δεν ήταν γνωστά τα αίτια, αλλά ότι πιθανόν πρόκειται για φυσικά αίτια.

Οπως ανέφερε το Associated Press, οι εκτιμήσεις για τον συνολικό αριθμό των θαλάσσιων θηλαστικών στην Κασπία διαφέρουν. Η αρμόδια αρχή αλιείας αναφέρει ότι το νούμερο κυμαίνεται από 270.000 έως 300.000, ενώ το Κέντρο Περιβαλλοντικής Προστασίας της Κασπίας θεωρεί ότι είναι πολύ μικρότερο, γύρω στα 70.000.

Οι φώκιες της Κασπίας (η οποία είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Γης) βρίσκονται στην κόκκινη λίστα της Διεθνούς Ενωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) με τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Ο Ζαούρ Γκαπίζοφ, επικεφαλής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Προστασίας της Κασπίας, δήλωσε ότι οι φώκιες πιθανώς πέθαναν πριν από δύο εβδομάδες. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι σκοτώθηκαν ή πιάστηκαν σε δίχτυα ψαράδων.

Οι ειδικοί της ρωσικής Ενωσης Αλιείας επιθεώρησαν την περιοχή και συγκέντρωσαν στοιχεία που εξετάζονται στο εργαστήριο. Δεν εντόπισαν ίχνη ρύπανσης των υδάτων.

Το φαινόμενο πάντως δεν είναι σπάνιο. Μόνο φέτος, το Καζακστάν έχει παρατηρήσει τρεις φορές πολλές νεκρές φώκιες στην Κασπία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...