270
Αποψη του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Ρεβυθούσας (Φωτογραφία Αρχείου) | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σκρέκας από τη Ρεβυθούσα: Διασφαλίζουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2022, 16:54
Αποψη του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Ρεβυθούσας (Φωτογραφία Αρχείου)
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σκρέκας από τη Ρεβυθούσα: Διασφαλίζουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2022, 16:54

Tη νέα πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Ρεβυθούσα επιθεώρησε την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, από όπου και έστειλε το μήνυμα ότι «η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία τον επόμενο χειμώνα».

Η νέα πλωτή μονάδα αυξάνει την χωρητικότητα των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας σε περισσότερα από 375.000 κυβικά μέτρα ΥΦΑ (έναντι 225.000 κ.μ. που είναι η χωρητικότητα των υφιστάμενων τριών δεξαμενών στη Ρεβυθούσα).

Η προσθήκη της δεξαμενής αυξάνει τη χωρητικότητα αλλά και την ευελιξία της εγκατάστασης ως προς την υποδοχή διαθέσιμων φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η εν λόγω δεξαμενή, η οποία ολοκληρώθηκε «σε χρόνο ρεκόρ» και «είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλος Αυγούστου», δίνει τη δυνατότητα «να διπλασιάσουμε σχεδόν την αποθηκευτική ικανότητα και με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουμε και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την εγκατάσταση επανεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο σε περίπτωση που έχουμε διακοπές στις ροές», εξήγησε ο κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τη χώρα μας σε παροχή φυσικού αερίου, όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται βεβαίως για την ηλεκτροπαραγωγή και έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ο ΔΕΣΦΑ, από την πλευρά του, «έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες», όπως σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...