188
Ο Αντονι Φάουτσι θα παραμείνει στο επιτελείο του Λευκού Οίκου για την πανδημία και επί Τζο Μπάιντεν | REUTERS/Leah Millis

«Συγγνώμη» Φάουτσι από τους Βρετανούς: Δεν εννοούσα ότι βιάστηκαν για το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 15:19
Ο Αντονι Φάουτσι θα παραμείνει στο επιτελείο του Λευκού Οίκου για την πανδημία και επί Τζο Μπάιντεν
|REUTERS/Leah Millis

«Συγγνώμη» Φάουτσι από τους Βρετανούς: Δεν εννοούσα ότι βιάστηκαν για το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 15:19

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Αντονι Φάουτσι γιατί με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι οι Βρετανοί βιάστηκαν να εγκρίνουν το εμβόλιο των PfIzer/BioNTech για τον κορονοϊό.

Μία ημέρα αφότου η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας ενέκρινε, πρώτη στον κόσμο, το συγκεκριμένο εμβόλιο, ο αμερικανός λοιμωξιολόγος είχε δηλώσει ότι, «έκοψε δρόμο στον μαραθώνιο για τα εμβόλια και ξαναμπήκε στον αγώνα όταν πλέον βρισκόταν στην τελική ευθεία».

Στη συνέχεια, ο Φάουτσι είπε στο BBC: «Εμπιστεύομαι σε μεγάλο βαθμό όσα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο επιστημονικά όσο και την πλευρά των ρυθμιστικών αρχών».

Πρόσθεσε ότι «η προσέγγισή μας χρειάζεται περισσότερο καιρό από ό,τι στη Βρετανία. Και αυτή είναι απλώς η πραγματικότητα. Δεν ήθελα να υπονοήσω κάτι περί αμέλειας, παρόλο που έτσι φάνηκε».

Η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής της Βρετανίας (MHRA) είχε δηλώσει ότι δεν έγιναν εκπτώσεις στη διαδικασία έγκρισης και ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία κινήθηκε η αρχή, όπως είναι υποχρεωμένη έως το τέλος του έτους.

Η γενική διευθύντρια της MHRA χαρακτήρισε την  αξιολόγηση που έγινε ως «εμπεριστατωμένη και αυστηρή. Ξεχωριστές ομάδες εργάζονταν παράλληλα για να παραδώσουν την πιο αυστηρή επισκόπηση αυτού του εμβολίου. Δεν έγιναν εκπτώσεις», τόνισε η Τζουν Ρέιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...