255
Η μουντζουρωμένη πλακέτα μετά το πέρασμα των κουκουλοφόρων από την οδό Σταδίου το βράδυ της Κυριακής | Twitter

Στόχος αντιεξουσιαστών ξανά το μνημείο για τα θύματα της Marfin

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 08:15
Η μουντζουρωμένη πλακέτα μετά το πέρασμα των κουκουλοφόρων από την οδό Σταδίου το βράδυ της Κυριακής
|Twitter

Στόχος αντιεξουσιαστών ξανά το μνημείο για τα θύματα της Marfin

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 08:15

Στόχος βανδαλισμού έγινε για μία ακόμη φορά το μνημείο για τα θύματα της Μarfin, στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

Κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές βρήκαν την ευκαιρία και έβαψαν με μπογιές την τιμητική πλακέτα, σβήνοντας τον θυρεό της Ελληνικής Δημοκρατίας και γράφοντας με σπρέι συνθήματα των καταλήψεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το μνημείο για τα θύματα της Marfin γίνεται στόχος βανδάλων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας (η προηγούμενη ήταν τον περασμένο Ιούλιο).

«Τα λόγια περιττεύουν. Οχι γιατί κάποιοι λίγοι επιμένουν να μισούν την οργανωμένη Πολιτεία, όσο γιατί ουσιαστικά μισούν τους ίδιους τους συμπολίτες τους, τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Αλλά και όσους την τιμούν και μαζί τους όλους όσοι διεκδικούν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στον δημόσιο χώρο. Με άλλα λόγια, μισούν την ίδια την κοινωνία και περιφρονούν προκλητικά τους κανόνες που διέπουν την οργάνωσή της», είχε πει τότε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τους δράστες.

«Ας μη φοβόμαστε τις λέξεις. Αυτή η πρακτική της τυφλής βίας, της άκριτης έχθρας, της άκρατης καταστροφής λέγεται φασισμός. Και όμως, τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται κάθε τόσο στο όνομα του δημοκρατικού δικαιώματος στη διαδήλωση», είχε υπογραμμίσει ο Πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του (εδώ).

Από τον Δήμο Αθηναίων, πάντως, ανέφεραν ότι το μνημείο καθαρίστηκε άμεσα από ειδικά συνεργεία και άμεσα θα γίνει και η συντήρηση και πλήρης αποκατάστασή του, ώστε να επανέλθει στην αρχική του εικόνα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...