317
|

Νεκρός από τον κορονοϊό ο Τρίνι Λόπεζ

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 13:27

Νεκρός από τον κορονοϊό ο Τρίνι Λόπεζ

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 13:27

Ο κορονοϊός πήρε από κοντά μας έναν ακόμα διάσημο. Ο Τρίνι Λόπεζ πέθανε σε νοσοκομείο του Ράντσο Μιράζ στην Καλιφόρνια, χτυπημένος από την Covid-19, στα 83 του.

Για τους νεότερους, ο Λόπεζ μπορεί να μη λέει και πολλά. Ηταν όμως μια εποχή, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’60, κατά την οποία ο Τρίνι Λόπεζ ήταν τόσο δημοφιλής τραγουδιστής στις ΗΠΑ, που το Χόλιγουντ τον ήθελε απεγνωσμένα να προσφέρει το λάτιν στοιχείο σε εμβληματικές ταινίες όπως το «Και οι 12 ήταν καθάρματα».

Ο Λόπεζ στα γυρίσματα του «The Dirty Dozen»

Με τα τραγούδια του ο Λόπεζ είχε καταφέρει κάτι δύσκολο για μεξικανικής καταγωγής καλλιτέχνη: να κατακτήσει τόσο τις ΗΠΑ όσο και τη Δυτική Ευρώπη. Γεννημένος το 1937 στο Ντάλας από μεξικανούς μετανάστες, ο Τρίνι Λόπεζ έκανε θραύση το 1963 όταν κυκλοφόρησε το «If I Had a Hammer», που έγινε επιτυχία στην Ευρώπη και έφτασε στο Νο 3 του Billboard.

Αλλες επιτυχίες του ήταν το «Kansas City» και το «Lemon Tree» και το «I’m Comin’ Home Cindy».

Το 1967, παίζοντας στη θρυλική πολεμική περιπέτεια «The Dirty Dozen», δίπλα σε αστέρες όπως ο Λι Μάρβιν, ο Τέλι Σαβάλας, ο Τσαρλς Μπρόνσον, ο Ντόναλντ Σάδερλαντ και ο Νικ Κασαβέτις, τραγούδησε το «The Bramble Bush».

Ακολούθησε μια καριέρα στην τηλεόραση, ενώ παράλληλα έφτασε να κυκλοφορεί μέχρι και πέντε άλμπουμ κάθε χρόνο.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους τουλάχιστον 1.413 θανάτους εξαιτίας της Covid-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους τουλάχιστον 164.592 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Στην κομητεία του Λος Αντζελες, την πολυπληθέστερη των ΗΠΑ (10+ εκατ. κάτοικοι) ξεπεράστηκε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000 θανάτων εξαιτίας της Covid-19, με 63 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 1.440 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό. Συνολικά, η κομητεία θρηνεί 5.057 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας, επί συνόλου 211.808 μολύνσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...