252
O Νικόλα Τζινγκαρέτι σε ομιλία τον Ιανουάριο | EPA/MARCO COSTANTINO

Ιταλία: Θετικός στον κορονοϊό και ο γραμματέας των Δημοκρατικών Νικόλα Τζινγκαρέτι

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 14:48
O Νικόλα Τζινγκαρέτι σε ομιλία τον Ιανουάριο
|EPA/MARCO COSTANTINO

Ιταλία: Θετικός στον κορονοϊό και ο γραμματέας των Δημοκρατικών Νικόλα Τζινγκαρέτι

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 14:48

Ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ότι είναι καλά σε κατ’οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του.

Παράλληλα, άνδρας της ασφαλείας του γραμματέα της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι φέρεται να είναι θετικός στον ιό. Ο γραμματέας της Λέγκας, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RAI, δήλωσε έτοιμος να υποβληθεί στις εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται προς την παράταση της διακοπής λειτουργίας των σχολείων και πανεπιστημίων της χώρας μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Επιπλέον, η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να επεκτείνει την καραντίνα της «κόκκινης ζώνης» της Λομβαρδίας σε νέες περιοχές της περιφέρειας. Είναι η περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μέχρι στιγμής στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η Ιταλία ξεκίνησε να επιστρατεύει συνταξιούχους γιατρούς στο πλαίσιο των επειγουσών προσπαθειών της να ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με επιπλέον προσωπικό 20.000 ανθρώπων και να καταπολεμήσει την επιδημία του κορονοϊου που εξαπλώνεται ραγδαία.

Το μέτρο είναι ένα από τα πολλά που υιοθέτησε η κυβέρνηση στη διάρκεια ολονύχτιας σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή προς το Σάββατο που κρίθηκε αναγκαία έπειτα από τους επιπλέον 49 θανάτους από την ασθένεια covid-19 που σημειώθηκαν στη χώρα.

Ακόμη, η κυβέρνηση πρόκειται να αυξήσει τον αριθμό των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας από 5.000 σε 7.500.

Συνολικά τα θύματα του ιού φτάνουν σχεδόν τα 200 σε όλη τη χώρα, φέρνοντας την Ιταλία στη δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμο.

Το Βατικανό επίσης έλαβε πρωτοφανή προληπτικά μέτρα σε σχέση με τον κορονοϊό ώστε να είναι ασφαλείς οι 450 κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοί του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...