489
Μέχρι και Μπαχάμες θα πήγαινα, είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών | INTIMEnews

Κεφάτος Τσακαλώτος στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Μπαχάμες και το «σαν Αριστερά»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 15:21
Μέχρι και Μπαχάμες θα πήγαινα, είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών
|INTIMEnews

Κεφάτος Τσακαλώτος στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Μπαχάμες και το «σαν Αριστερά»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 15:21

Με την ικανοποίηση για την ψήφιση του πακέτου παροχών να διαγράφεται στο πρόσωπό του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε να διαψεύσει τα περί ανησυχίας των ευρωπαίων εταίρων για την παροχολογία της κυβέρνησης.

«Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ένας ευρωπαίος αξιωματούχος off the record είχε ανησυχίες, θα είχα μαζέψει τόσα χρήματα για να πάω με παρέα Σαντορίνη 10 μέρες. Αν είχα 1 ευρώ για κάθε αναπαραγωγή της είδησης, θα είχα να πάω ένα χρόνο στις Μπαχάμες», σχολίασε χαρακτηριστικά, παρέχοντας ταυτόχρονα και τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις προς τους εκπροσώπους των θεσμών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης αυτής των παροχών.

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσακαλώτος (φορώντας το… «καπέλο» του επικεφαλής της κίνησης των 53+) διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα μπει σαν Αριστερά σε αυτές τις εκλογές» και «σαν αριστερά θα τις κερδίσουμε».

Παράλληλα όμως, δικαιολόγησε και τις συμμαχίες του κυβερνώντος κόμματος «με ανθρώπους που έχουν ιδεολογικές διαφορές με εμάς», όπως είπε.

Συγκεκριμένα με αφορμή το κείμενο που υπέγραψαν 64 προσωπικότητες για το τι σημαίνει προοδευτική πολιτική, ο υπουργός έδωσε την δική του απάντηση, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές ως αριστερά.

«Ο τίτλος του κειμένου –είπε- είναι τι είναι προοδευτική πολιτική.

Εγώ δεν πιστεύω στην πρόοδο έξω από την ιστορία, έξω από την κοινωνία, έξω από τις αξίες και έξω από τις συγκρούσεις.

Δεν το πιστεύω γιατί έχει και πισωγυρίσματα η ιστορία γιατί ποτέ η πρόοδος δεν έγινε αυτόματα, με την τεχνολογία, με τους τεχνοκράτες, με τους άξιους.

Η κοινωνία πήγε μπροστά μέσα από ανθρώπους που παλεύανε με συγκρούσεις για τις αξίες τους τα πιστεύω τους.

Δεν είναι θέμα καλών και κακών ανθρώπων αλλά είναι η πρόοδος θέμα σύγκρουσης ιδεών και ιστορίας.

Δεν θα κάτσουμε πότε οι αριστεροί και οι αριστερές περιμένοντας ότι η πρόοδος θα έρθει από την εξέλιξη των παραγωγικών δυνάμεων.

Έχουμε πια ένα όνομα και μια αναγνώριση στην Ευρώπη και αυτό το όνομα το έχουμε σαν αριστερά και σαν αριστερά θα κατέβουμε σε αυτές τις εκλογές και σαν αριστερά θα νικήσουμε».

Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις Στουρνάρα, ο υπουργός των Οικονομικών υπογράμμισε πως η κυβέρνηση Τσίπρα δουλεύει με σχέδιο, πρόγραμμα και συμμαχίες, εξηγώντας ότι τα μέτρα κοστολογήθηκαν και είναι 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων θα «επιστραφούν» τα 200 εκατομμύρια από τις αποδόσεις των ομολόγων.

«Και τα νούμερα είναι συντηρητικά», σημείωσε, διότι «έχουμε και καβάντζα αν δεν πάει κάτι καλά. Κάνουμε πολιτική πάνω στους αριθμούς δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς».

Ο κ. Τσακαλώτος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για το θέμα της επταήμερης εργασίας.

«Να δεχθώ -είπε- ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννοούσε 7ήμερη δραστηριότητα επιχειρήσεων. Τότε είπε το απόλυτο τίποτα, τι ανακοίνωσε; Ότι έχω καινούργιο πανούργο σχέδιο, ότι οι εταιρείες θα δουλεύουν επτά ημέρες, όπως η ΔΕΗ ή το Μετρό;», διερωτήθηκε, ομολογώντας ουσιαστικά ότι το 7ήμερο είναι ήδη θεσμοθετημένο.

«Αρα ή θα πείτε ο Μητσοτάκης όντως θέλει επταήμερη εργασία ή το απόλυτο τίποτα. Πιστεύω το πρώτο, αλλά είμαι καλόψυχος και δέχομαι το απόλυτο κενό», ήταν το καυστικό σχόλιο που επεφύλαξε για τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...