525
Ο Κωστής Χατζηδάκης στις εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ | INTIMEnews

Κωστής Χατζηδάκης: «Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα πρωτίστως αξιακό»

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2018, 15:14
Ο Κωστής Χατζηδάκης στις εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ
|INTIMEnews

Κωστής Χατζηδάκης: «Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα πρωτίστως αξιακό»

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2018, 15:14

«Αφετηρία για τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας», χαρακτήρισε το Συνέδριο του κόμματος ο Κωστής Χατζηδάκης, εκφράζοντας κατά την ομιλία του τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής «θα γράψουμε μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας».

Όπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά θέμα πολιτικό ή ιδεολογικό. Είναι θέμα πρωτίστως αξιακό». Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής. Έδειξε ότι είναι ένα κόμμα έτοιμο να πει και να κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους”, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

“Κανένας σεβασμός σε αρχές και αξίες. Μόνο ψέματα και κυνισμός. Η πατρίδα μας δεν μπορεί να πορευτεί άλλο με αυτό το αξιακό πρότυπο. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει, ακόμη περισσότερο, να ηττηθούν τα αδίστακτα ψέματα. Η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας. Το πολιτικό παράδειγμα που ντροπιάζει την Ελλάδα στο εξωτερικό”, παρατήρησε ο κ. Χατζηδάκης και για μία ακόμη αφορά παραδέχθηκε ότι «το κακό είναι ότι δεν δώσαμε όσο έπρεπε την ιδεολογική μάχη. Για να κερδίσουμε το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων. Δεν αντιπαρατεθήκαμε στην Αριστερά όσο θα ‘πρεπε στο επίπεδο των ιδεών μας”.

Η Νέα Δημοκρατία, όμως, συνέχισε, προχωρά μπροστά με γνώμονα την αλήθεια και την ευθύνη, «όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη παρά τις αντιδράσεις, διότι ήξερε ότι αυτή η επιλογή ήταν η καλύτερη για το μέλλον της πατρίδας μας. Όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που έδωσε άνιση μάχη ενάντια στο τέρας του κρατισμού, διότι πίστευε στην ανάγκη να εκσυγχρονιστεί η οικονομία και να σταθεί η Ελλάδα όρθια. Αυτά τα παραδείγματα οφείλουμε να ακολουθήσουμε”.

Κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένες προτάσεις από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Χατζηδάκςη τόνισε πως πρόκειται για προτάσεις που  “αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που νοιάζεται στην πράξη, όχι στα λόγια για τους αδύναμους και θέλει να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να προχωρήσουμε όλες και όλοι μπροστά”.

Αναφερόμενος και στις διαδηλώσεις των Gilets Jaunes που συγκλόνισαν τις τελευταίες εβδομάδες τη Γαλλία, o κ. Χατζηδάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα κίτρινα γιλέκα μάς έδειξαν ότι «δεν πρέπει να κάψουμε με τον ψύλλο τον πάπλωμα. Επιπολαιότητες δεν συγχωρούνται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχουν τραβήξει οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια και τι αλλαγές έχουν συντελεστεί”.

Για αυτό τόνισε, χρειάζεται “μια κυβέρνηση με τσαγανό, που θα προχωρήσει τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Που θα βάλει τέλος σε παθογένειες που κρατάνε πίσω τη χώρα και θα αναμετρηθεί με αυτούς που θέλουν να μην αλλάξει τίποτα για να μη χάσουν τα προνόμιά τους.”

“Ποιους πολιτικούς θυμάται η Ιστορία; Όχι τους δημαγωγούς. Αυτοί πάνε κι έρχονται», κατέληξε στην ομιλία του ο Κωστής Χατζηδάκης. «Η ιστορία θυμάται τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να πάνε την Ελλάδα μπροστά, παρά τα μεγάλα εμπόδια. Αυτοί μένουν στην ιστορία. Τέτοιος ηγέτης μπορεί να γίνει, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και όλοι μαζί, με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα γράψουμε μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...