238
Η ομάδα των νεαρών που χαιρετούσαν ναζιστικά στον αγώνα της Εθνικής | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Εικόνες ντροπής στον αγώνα της Εθνικής – Ναζιστικός χαιρετισμός και σύμβολα στις κερκίδες

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 09:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/11/2018 15:45
Η ομάδα των νεαρών που χαιρετούσαν ναζιστικά στον αγώνα της Εθνικής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Εικόνες ντροπής στον αγώνα της Εθνικής – Ναζιστικός χαιρετισμός και σύμβολα στις κερκίδες

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 09:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/11/2018 15:45

Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε μια εικόνα από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ κατά τον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Εσθονία. Δυστυχώς πρόκειται για «σεσημασμένους» οπαδούς της Εθνικής που είχαν εμφανιστεί στις εξέδρες του σταδίου και στο ματς με τη Φινλανδία την προηγούμενη Πέμπτη και η παρουσία τους θα έπρεπε να έχει ήδη ανησυχήσει την ΕΠΟ, αν όχι τη Δικαιοσύνη.

Στην εικόνα του Αθηναϊκού Πρακτορείου οι οπαδοί της Εθνικής Ελλάδος εμφανίζονται να κρατούν σημασία με ναζιστικό σύμβολο και να χαιρετούν ναζιστικά.

Η σημαία που κρατούν φέρει τον «μαύρο Ηλιο» (Schwarze Sonne).

Πρόκειται για σύμβολο το οποίο χρησιμοποιούσαν τα διαβόητα SS αλλά και το εθνικοσοσιαλιστικό (ναζιστικό) κόμμα σε σκοταδιστικές τελετές μύησης.

Η ομάδα που ήταν στο κάτω διάζωμα και στα πρώτα καθίσματα του γηπέδου άρχισαν να χαιρετούν ναζιστικά, να φωνάζουν συνθήματα για τη Βόρεια Ηπειρο, την Αλβανία, τη Μακεδονία, το Πολυτεχνείο, κρατώντας τη σημαία.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης έκαψαν μια σημαία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν κάνει την εμφάνισή τους και στο παιχνίδι με τη Φινλανδία βρίζοντας τους φιλοξενούμενους οπαδούς.

Ο Βασιλειάδης στέλνει στον Εισαγγελέα το υλικό

Το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που εμφανίζει ομάδα νεαρών να υψώνει σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο» -σύμβολο των SS- και να προβαίνει σε ναζιστικούς χαιρετισμούς, απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου πάγου, Ξένη Δημητρίου και τον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης στηλιτεύει τις εικόνες ντροπής που δημιουργήθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ ζητώντας την τιμωρία όσων τις δημιούργησαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...