211
| Intimenews

Οι απειλές στον «Ερυθρό Σταυρό» έφεραν τη σύλληψη για το μέλος του Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 09:17

Οι απειλές στον «Ερυθρό Σταυρό» έφεραν τη σύλληψη για το μέλος του Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 09:17

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάζεται σήμερα Τρίτη το μέλος του Ρουβίκωνα που συνελήφθη χθες Δευτέρα στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο 39χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τηλεφώνησε την Κυριακή σε νοσοκομείο της Αθήνας, απειλώντας με βιαιοπραγίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλος του Ρουβίκωνα νοσηλευόταν στον «Ερυθρό Σταυρό» μετά τον τραυματισμό του στα επεισόδια του Σαββάτου. Στο νοσοκομείο εμφανίστηκαν περί τα 30 μέλη της συλλογικότητας.

Οταν ο συλληφθείς αντιλήφθηκε την παρουσία ενός αστυνομικού σε διπλανό θάλαμο, ο οποίος φρουρούσε αλλοδαπό κρατούμενο, φέρεται να απείλησε τηλεφωνικά στέλεχος του νοσοκομείου. «Διώξτε τους αστυνομικούς γιατί θα σπάσουμε το νοσοκομείο» είπε.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα θεώρησαν ότι ο αστυνομικός επιτηρούσε τον σύντροφό τους, ο οποίος όμως δεν είχε συλληφθεί.

Το τηλεφώνημα έγινε από σύνδεση που ανήκε στο ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την προσαγωγή του αργά το απόγευμα της Δευτέρας από την περιοχή των Εξαρχείων. Λίγο αργότερα η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του άρθρου 190 του Ποινικού Κώδικά για διατάραξη ειρήνης πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις από τους 19 συλληφθέντες στα επεισόδια του Σαββάτου ήταν αλλοδαποί, δύο άνδρες 30 ετών από την Αλβανία και το Αφγανιστάν αντίστοιχα και δύο ανήλικοι, ένας 17χρονος Ρουμάνος και ένας 13χρονος Παλαιστίνιος.

Επιπλέον άλλος ένας από τους συλληφθέντες είχε προσαχθεί στο παρελθόν έπειτα από ενέργειες της αναρχικής συλλογικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...