282
Kάποιοι πανηγύρισαν περισσότερες από μία φορές στη λοταρία του ΥΠΟΙΚ. Τύχη ή περίεργη σύμπτωση; | Twitter

ΥΠΟΙΚ: Είναι καθαρή τύχη – Αδιάβλητη η κλήρωση της λοταρίας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 10:55
Kάποιοι πανηγύρισαν περισσότερες από μία φορές στη λοταρία του ΥΠΟΙΚ. Τύχη ή περίεργη σύμπτωση;
|Twitter

ΥΠΟΙΚ: Είναι καθαρή τύχη – Αδιάβλητη η κλήρωση της λοταρίας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 10:55

Δεν έμεινε αναπάντητη η ανακοίνωση του Ποταμιού σχετικά με την αξιοπιστία της κλήρωσης για τη λοταρία αποδείξων και τις περίεργες συμπτώσεις με τους νικητές της. H διαδικασία της φορολοταρίας της ΑΑΔΕ είναι αδιάβλητη, διαβεβαίωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως επισημαίνεται στην απάντηση των ίδιων πηγών, τους ηλεκτρονικούς λαχνούς συγκεντρώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενώ την κλήρωση διενεργεί το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) που εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη στο Ρίο Πατρών και εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται, σημειώνεται, για φορέα με μεγάλη εμπειρία, που εκτός της έκδοσης του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για την εκπαίδευση, έχει και την ευθύνη της μετάδοσης των θεμάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα διενεργεί και τις κληρώσεις του ΚΙΝΟ για λογαριασμό του ΟΠΑΠ, με σύστημα ανάλογο αυτού που διενεργούνται οι ηλεκτρονικές κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, πάντως, επέμεινε στις αιτιάσεις του κόμματός του και σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Θέμα FM ζήτησε να δοθούν τα πρωτόκολλα για την κλήρωση της λοταρίας του ΥΠΟΙΚ.

242324
«Να δούμε τα πρωτόκολλα», επιμένει ο κ. Αμυράς/ ΙΝΤΙΜΕnews

«Εμείς θέλουμε να ξέρουμε τα πρωτόκολλα. Η κλήρωση δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται οι κληρώσεις του ΚΙΝΟ ή η μετάδοση των θεμάτων στις πανελλαδικές», αντέτεινε ο κ. Αμυράς αντικρούοντας τις εξηγήσεις του υπουργείου.

«Μπορεί να έχει γίνει κάτι λάθος στον αλγόριθμο ή κάτι να συμβαίνει. Γι’ αυτό θέλουμε απαντήσεις», πρόσθεσε ο κ. Αμυράς, εξηγώντας ότι η αντίδραση του Ποταμιού ξεκίνησε όταν «επιστήμονες των αριθμών μας επισήμαναν ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να κληρώνονται 2 και 3 φορές οι ίδιοι άνθρωποι».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, συμπλήρωσε, «βεβαίως και πρέπει να γίνονται λοταρίες, ώστε ο κόσμος να νιώθει ότι επιβραβεύεται για ορισμένα πράγματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...