447
Τα χαμόγελα Τσίπρα - Σαββίδη (στη φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους στη Μόσχα το 2015) φαίνεται να σβήνουν | Τwitter

Θυμωμένος με Τσίπρα ο Ιβάν – «Αν μιλήσω θα τους κάψω»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2018, 12:22
Τα χαμόγελα Τσίπρα - Σαββίδη (στη φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους στη Μόσχα το 2015) φαίνεται να σβήνουν
|Τwitter

Θυμωμένος με Τσίπρα ο Ιβάν – «Αν μιλήσω θα τους κάψω»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2018, 12:22

Μάιος 2017, ο Ιβάν Σαββίδης σε μία χειμαρρώδη συνέντευξή του στο protothema.gr πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα και αντιθέτως προβλέπει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός.

Αυτός, μάλιστα, έλεγε για για τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή ομιλία του στη Βουλή, «τέτοιον θέλω για πρόεδρο» και έφθανε στο σημείο να τον συγκρίνει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν!

«Όταν είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Όταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω».

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές είχε αποτελέσει η στήριξη και κάλυψη του Πρωθυπουργού στον ομογενή επιχειρηματία για το θέμα των προστίμων της ΣΕΚΑΠ. Από τότε -και κατόπιν κυβερνητικής παρότρυνσης- ο Ιβάν ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια για να μπει και στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, μέσω της εφημερίδας «Εθνος», της εξαγοράς του καναλιού Εpsilon και της συμμετοχής του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, χωρίς να παραβλέπονται οι δαπανηρές επενδύσεις του στην πόλη της Θεσσαλονίκης (από το «Μακεδονία Παλλάς» μέχρι το λιμάνι).

Την ίδια περίοδο, η φημολογία περί «γενναίων» οικονομικών ενισχύσεων του επιχειρηματία προς τους κυβερνώντες οργιάζει. Μόλις την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, δήλωσε ανοικτά ότι Ιβάν Σαββίδης «έδινε λεφτά» στην κυβέρνηση Τσίπρα. «Ο Τράγκας λέει ότι τα έπαιρναν από τον Σαββίδη», κατήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης σε μία αναφορά του που αν μη τι άλλο προκάλεσε αίσθηση.

Η σχέση αυτή αγάπης -και εξάρτησης- δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τις εικόνες του οπλοφόρου Σαββίδη να μπουκάρει μαινόμενος στο χορτάρι της Τούμπας – εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, έγιναν πρωτοσέλιδο σε ξένες εφημερίδες και εξέθεσαν διεθνώς την εικόνα της χώρας.

Από το πρωί της Δευτέρας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν να αποδοκιμάσουν το αφεντικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ξεχνώντας προς στιγμή τις σχέσεις του με την κυβέρνηση. «Έπρεπε να τον είχαν συλλάβει», παραδέχθηκαν σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις ορισμένα εκ των κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου.

Ο μόνος που στήριξε τον πανταχόθεν βαλλόμενο Ιβάν, ήταν ο Πάνος Καμμένος (και οι ΑΝΕΛ συνολικά) και αυτός όμως, δια της σιωπής του.

Το κυβερνητικό άδειασμα, σε συνδυασμό με το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, έκαναν έξαλλο τον Ιβάν Σαββίδη που δεν μπορούσε να χωνέψει πώς ένα συναισθηματικό ξέσπασμα (όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος στη δήλωση συγγνώμης του) αποδείχθηκε ικανό να διαγράψει μονομιάς την πολύμηνη (και πολυδάπανη) στήριξη του στην κυβέρνηση.

Οργισμένος από την στάση των κυβερνώντων απέναντί του -εξαιρώντας πάντως αυτή του φίλου του, Πάνου Καμμένου- ξεκαθάρισε σε συνομιλητές του στη Θεσσαλονίκη ότι η «προδοσία» αυτή δεν θα περάσει έτσι. «Αν μιλήσω θα τους κάψω» φέρεται να είπε το βράδυ της Κυριακής, όταν πληροφορήθηκε ότι αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία και από χαϊδεμένος επιχειρηματίας της κυβέρνησης δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε «αγκάθι» στα πλευρά της.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...