238
Εκατοντάδες εκκένωσαν ξενοδοχεία και σπίτια στο θέρετρο του ακρωτηρίου Μπενά, ανάμεσα στη Μασσαλία και τη Νίκαια και κοιμήθηκαν στην παραλία! | Twitter

Πύρινος εφιάλτης στη Γαλλία – χιλιάδες διανυκτερεύουν στις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2017, 11:11
Εκατοντάδες εκκένωσαν ξενοδοχεία και σπίτια στο θέρετρο του ακρωτηρίου Μπενά, ανάμεσα στη Μασσαλία και τη Νίκαια και κοιμήθηκαν στην παραλία!
|Twitter

Πύρινος εφιάλτης στη Γαλλία – χιλιάδες διανυκτερεύουν στις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2017, 11:11

Με αμείωτη ένταση μαίνονται για τρίτο 24ωρο οι μεγάλες πυρκαγιές που κατακαίουν χιλιάδες στρέμματα δάσους στη νότιο Γαλλία, με αποτέλεσμα περίπου 10.000 άνθρωποι να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Βαρ. Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση της περιοχής εξαιτίας νέου μετώπου που κατέκαψε 1.000 στρέμματα μέσα σε λίγες ώρες.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή καθώς και από το γεγονός ότι πρόκειται για κατοικημένη περιοχή όπου ο πληθυσμός σχεδόν τριπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες με την άφιξη χιλιάδων τουριστών.

Δύο από τα μεγαλύτερα μέτωπα βρίσκονται στη Κρουά-Βαλμέρ και στο Σεντ-Μαξιμίμ. Κοντά στο Σεν Τροπέ, «στην Κρουά-Βαλμέρ, η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά ισχυρή και δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο νομάρχης της περιοχής.

Μεγάλες φωτιές έχουν ξεσπάσει και στο νησί της Κορσικής, όπου από τη Δευτέρα έχουν γίνει στάχτη πάνω από 4.500 στρέμματα.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί περίπου 4.000 πυροσβέστες και στρατιωτικοί με την υποστήριξη 19 αεροσκαφών.

Συγκλονιστικές είναι φωτογραφίες από τις παραλίες της περιοχής, με τους λουόμενους να στρέφουν το  βλέμμα στις φλόγες που ξεπηδούν στους γύρω ορεινούς όγκους.

incendies1
Λουόμενοι παρακολουθούν τις φλόγες να κατακαίουν το δάσος που περιστοιχίζει την παραλία / AFP

Σύμφωνα με αστυνομικές και νομαρχιακές πηγές, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλος ένας υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στη Βαρ, ενώ 15 αστυνομικοί, οι 11 των CRS, δηλητηριάστηκαν ελαφρά από τους καπνούς στην Κορσική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...