330
Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ίσως πλέον πρέπει να βγάλει αυτό το κόλπο από το πρόγραμμά του | Dimitrios Kambouris/Getty Images

Ο Κόπερφιλντ αναγκάστηκε να αποκαλύψει ένα από τα διασημότερα «μαγικά» του [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 12:00
Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ίσως πλέον πρέπει να βγάλει αυτό το κόλπο από το πρόγραμμά του
|Dimitrios Kambouris/Getty Images

Ο Κόπερφιλντ αναγκάστηκε να αποκαλύψει ένα από τα διασημότερα «μαγικά» του [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 12:00

Υπάρχει ένας άτυπος κανόνας που λέει ότι ένας «μάγος» – ταχυδακτυλουργός δεν αποκαλύπτει ποτέ τα μυστικά του. Σε αυτόν τον κανόνα όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, τι κάνεις σε περίπτωση που ένας δικαστής σου ζητήσει να εξηγήσεις τον τρόπο που γίνεται ένα κόλπο κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε ένας πολίτης;

Οπως καταλαβαίνετε, ο διάσημος «μάγος» Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αναγκάστηκε να αποκαλύψει στο δικαστήριο πως κάνει το συγκεκριμένα μαγικό έπειτα από αγωγή που δέχτηκε από Βρετανό που ισχυρίζεται ότι τραυματίσθηκε συμμετέχοντας σε σόου στο Λας Βέγκας.

Ο φίλος και ο εκτελεστικός παραγωγός του «μάγου», Κρις Κένερ, αποκάλυψε στους δικαστές το μυστήριο πίσω από μια ψευδαίσθηση του Κόπερφιλντ η οποία περιλαμβάνει την εικονική «εξαφάνιση» περίπου δώδεκα θεατών από τη σκηνή. Εργαζόμενοι στη σκηνή που κρατούν φακούς, οδηγούν τρέχοντας τους επιλεγμένους συμμετέχοντες πίσω από σκοτεινές κουρτίνες, κάτω από στενές, μυστικές διαβάσεις σε εσωτερικούς χώρους και μέσα σε μια κουζίνα του ξενοδοχείου MGM Grand, ώστε εγκαίρως να φτάσουν στο πίσω μέρος του θεάτρου για την «επανεμφάνισή τους».

Δείτε το βίντεο με το κόλπο εξαφάνισης:

Σε μία παράσταση λοιπόν πριν από πέντε χρόνια, ο 58χρονος Γκάβιν Κοξ συμμετείχε στο συγκεκριμένο τρικ ως επιλεγμένος θεατής. Ο δικηγόρος του 58χρονου, ανέφερε πως ο πελάτης του «σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε τι θα κάνουν πριν ξεκινήσει η συμμετοχή του σε αυτή την ψευδαίσθηση» προσθέτοντας πως τον ανάγκασαν να περάσει τρέχοντας από ένα σημείο όπου πραγματοποιούνταν εργασίες.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του Κοξ, ο 58χρονος γλίστρησε και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να πληρώσει 400.000 δολάρια σε ιατρική περίθαλψη.

methode_times_prod_web_bin_6fc34302-435a-11e8-9e56-5a3ba78ec85f

Από την πλευρά του, ο ο δικηγόρος του Κόπερφιλντ ισχυρίζεται πως ο συμμετέχων δεν γλίστρησε, αλλά παραπάτησε. Οπως και να έχει, ο Κοξ και η σύζυγός του κατηγορούν τον «μάγο» για αμέλεια, και ζητούν αποζημίωση το ύψος της οποίας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό.

Τέλος, παρ’ ότι σύμφωνα με την Daily Mail, οι δικηγόροι του διάσημου «μάγου» προσπάθησαν αν πείσουν τους δικαστές ώστε η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, τελικά δεν τα κατάφεραν κι έτσι όλος ο κόσμος έμαθε πως γίνεται το διάσημο κόλπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...