181
Ο Γιώργος Κυρίτσης | Nikos Libertas / SOOC

Πόλεμος Κυρίτση – Γεωργιάδη στο twitter για τους έλληνες νεκρούς επί Στάλιν

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2017, 19:30
Ο Γιώργος Κυρίτσης
|Nikos Libertas / SOOC

Πόλεμος Κυρίτση – Γεωργιάδη στο twitter για τους έλληνες νεκρούς επί Στάλιν

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2017, 19:30

Μέρος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στα κοινωνικά δίκτυα –και όχι μόνο- σχετικά με την απόφαση της Ελλάδας δια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, να μην συμμετάσχει σε διάσκεψη για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης.

Με ένα tweet την Κυριακή και ενώ στο Twitter είχε ανάψει η συζήτηση για τα «εγκλήματα του κομμουνισμού» ο Γιώργος Κυρίτσης προχώρησε σε αυτήν την παρατήρηση: «Ελληνες νεκροί από Χιτλερ 400.000. Έλληνες νεκροί από Στάλιν 0».

Λίγο αργότερα επανήλθε με άλλο ένα στατιστικό στοιχείο: «Ελληνικά χωριά που κάηκαν από Χίτλερ (χάρτης). Ελληνικά χωριά που κάηκαν από Στάλιν: 0»

Τα δύο tweet, αλλά κυρίως το πρώτο έφερε πληθώρα απαντήσεων προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιες από τις οποίες, όπως αυτή του Αδωνι Γεωργιάδη, του υπενθύμιζαν ότι επί Στάλιν είχαν εξοντωθεί χιλιάδες Πόντιοι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ αποκαλώντας τον «απολογητή -μετανοημένο έστω- του Ολοκαυτώματος»:

Σε αυτό ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε λέγοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόβλημα να ταχθεί υπέρ του Στάλιν, στο οποίο ο Γιώργος Κυρίτσης απάντησε ότι οι συμψηφισμοί του ναζισμού με ο,τιδήποτε συνιστά συμψηφισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...