507
Ο Γιάνης Βαρουφάκης άκουσε, όπως λέει, τον Πρωθυπουργό να του λέει: «Εκανα βλακεία;» | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Βαρουφάκης: «Είπα στον Τσίπρα “είσαι εντελώς ηλίθιος;”»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 09:15
Ο Γιάνης Βαρουφάκης άκουσε, όπως λέει, τον Πρωθυπουργό να του λέει: «Εκανα βλακεία;»
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Βαρουφάκης: «Είπα στον Τσίπρα “είσαι εντελώς ηλίθιος;”»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 09:15

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα συνεχίσει να στοιχειώνει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να ξεχάσουμε το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά οι παλαιοί του σύντροφοι δεν τον αφήνουν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν για μια ακόμη φορά ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τις επαφές του που είχε με τον κ. Τσίπρα σε εκείνους τους μήνες της λεγόμενης «περήφανης» διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε μια αποκάλυψη για την ιδιωτική συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό την ημέρα που έμαθε ότι υποχώρησε και έδωσε στους δανειστές δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο.

Οπως, είπε μιλώντας στα «Παραπολιτικά»: «Του είπα “είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα;” Και μου απάντησε: “Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω”». Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρουφάκης είπε στη συνέντευξή του ότι στην πραγματικότητα αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα με πιο σκληρό τρόπο από τη λέξη «ηλίθιος» – όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ποια γνωστή λέξη χρησιμοποίησε.

Για το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι ήταν απαράδεκτο. «Οταν διάβασα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, γιατί είχαμε συμφωνήσει ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα το είχαν περάσει και από μένα να δω δεδομένου ότι ήθελαν τη βοήθειά μου, αυτό δεν έγινε ούτε καν συμβουλευτικά, το είδα στο Διαδίκτυο, έφριξα και όχι γιατί οι στόχοι ήταν κακοί αλλά γιατί τα μέσα με τα οποία επιτυγχάνονταν οι στόχοι είχαν μικρότερη αξία από το χαρτί πάνω στο οποίο είχαν γραφτεί. Θύμωσα τόσο πολύ που έκατσα όλο το βράδυ και έγραψα ένα πύρινο άρθρο. Και θεώρησα ότι αυτό ήταν το διαζύγιό μου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά όταν ξαναήρθαν σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησαν να πάω να συζητήσουμε. Μου είπαν “άλλο το κομματικό και άλλο το κυβερνητικό πρόγραμμα. Ετσι κι αλλιώς εσύ δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ”».

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Βαρουφάκης χαρακτήρισε τη σχέση τους επίπονη. «Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλαγή. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης, εξαπέλυσε βολές και στον Γιώργο Χουλιαράκη τονίζοντας ότι ήταν εξ αρχής εντολοδόχος της τρόικας. «Ο Γιώργος Χουλιαράκης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως εντολοδόχος της τρόικας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» είπε.

Eπανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ο κ. Τσίπρας, δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα. «Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποθούσα. Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%» και πρόσθεσε ότι στο Μαξίμου μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τα πρόσωπα του κ. Τσίπρα και των κυβερνητικών στελεχών ήταν θλιμμένα παρά τη νίκη στο δημοψήφισμα.

Μιλώντας για τον Μάριο Ντράγκι, υποστήριξε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης είχε συμφωνήσει σε κούρεμα, προτού «μου τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μου».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι θα δημιουργήσει ένα ελληνικό κόμμα με ελληνικό όνομα ως παρακλάδι του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25, το οποίο θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...