267
Ο υπουργος Υγείας Τομ Πράις παρακολουθεί μάλλον απορημένος τον πρόεδρο των ΗΠΑ να απειλεί τη Βόρεια Κορέα με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν» | REUTERS/Jonathan Ernst

O Τραμπ απείλησε με «φωτιά και οργή» τον Κιμ – με επίθεση στη Γκουάμ «απαντά» η Πιονγιάνγκ

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2017, 07:49
Ο υπουργος Υγείας Τομ Πράις παρακολουθεί μάλλον απορημένος τον πρόεδρο των ΗΠΑ να απειλεί τη Βόρεια Κορέα με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν»
|REUTERS/Jonathan Ernst

O Τραμπ απείλησε με «φωτιά και οργή» τον Κιμ – με επίθεση στη Γκουάμ «απαντά» η Πιονγιάνγκ

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2017, 07:49

Προ ημερών ο Economist είχε αναρωτηθεί ποιος θα πατήσει πρώτος το «κουμπί», ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ή ο Ντόναλντ Τραμπ. Μια ανησυχία που επιβεβαιώνεται μετά τις τελευταίες δηλώσεις εκατέρωθεν. Ο αμερικανός πρόεδρος απείλησε τη Βόρεια Κορέα με «φωτιά και οργή», για να απαντήσει η Πιονγιάνγκ με απειλές για χτυπήματα κατά της νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό, η αποτελεί αμερικανική επικράτεια.

Το βράδυ της Τρίτης ο Τραμπ διεμήνυσε ότι η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν» αν απειλήσει ποτέ ξανά τη χώρα του. Ηταν μια κλιμάκωση της ρητορικής που ναι μεν ταιριάζει με το πληθωρικό και καθόλου διπλωματικό ταπεραμέντο του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, αλλά δεν βοηθά καθόλου.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ», απείλησε συγκεκριμένα ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρσι.

Ακολούθησε το μήνυμα της Βορείου Κορέας.

Η Πιονγιάνγκ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωσε ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ. Εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού της Κορέας δήλωσε μέσω του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ότι το πρόγραμμα επίθεσης θα «τεθεί σε εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο» μόλις λάβει την απόφαση ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ-Ουν.

Σε άλλη δήλωση που αποδίδεται σε διαφορετικό εκπρόσωπο του στρατού, η Βόρεια Κορέα δήλωσε επίσης ότι μπορεί να εκτελέσει μια επίθεση για «προληπτικούς λόγους» εάν οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...