534
Η φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ, που η ίδια ανάρτησε στο Twitter, και στην οποία φαίνεται να κάθεται δίπλα στον τρίχρονο Δημήτρη και να του κρατά το χέρι, έκανε το γύρο του κόσμου | Twitter

Οταν η Μελάνια Τραμπ συνάντησε τον μικρό Δημήτρη με τη νέα καρδιά

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2017, 12:36
Η φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ, που η ίδια ανάρτησε στο Twitter, και στην οποία φαίνεται να κάθεται δίπλα στον τρίχρονο Δημήτρη και να του κρατά το χέρι, έκανε το γύρο του κόσμου
|Twitter

Οταν η Μελάνια Τραμπ συνάντησε τον μικρό Δημήτρη με τη νέα καρδιά

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2017, 12:36

Μοιάζει λίγο με παραμύθι -από εκείνα με το καλό τέλος- η ιστορία του τρίχρονου Δημήτρη ο οποίος είχε μεταφερθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το Ωνάσειο στη Ρώμη, στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Bambino Gesù», περιμένοντας μόσχευμα για μεταμόσχευση καρδιάς. Την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε τελικά δότης και η επέμβαση έγινε με επιτυχία, όπως αναφέρει η Corriere della Sera.

Είναι μία ιστορία δυνατή αυτή του μικρούλη Δημήτρη, με αγωνία, ανατροπές, ανησυχία και στο τέλος ανακούφιση. Από τις γραφειοκρατικές δυσκολίες για να φτάσει από το Ωνάσειο στο «Bambino Gesù» της Ρώμης ως τη δύσκολη αναμονή για να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα. Και στο τέλος 12 ώρες χειρουργικής επέμβασης. Ενδιάμεσα μία απροσδόκητη επίσκεψη, αυτή της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Η περασμένη Τετάρτη ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή ημέρα για τον μικρό ασθενή από την Ελλάδα. Η ημέρα είχε αρχίσει με έναν απρόμενο επίσκεπτη. Η σύζυγος του αμερικανού προέδρου μπήκε στο θάλαμο που νοσηλεύεται και έμεινε για λίγη ώρα μαζί του. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι βρέθηκε μόσχευμα. «Μόλις έφτασα στο Βέλγιο έμαθα ότι βρέθηκε δότης για το μικρό αγόρι που επισκέφθηκα και ανέμενε την εύρεση μοσχεύματος» ανέφερε αργότερα η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, σε δήλωσή της. «Του διάβασα ένα παραμύθι και του κράτησα το χέρι πριν από μερικές ώρες και τώρα η καρδιά μου είναι  γεμάτη χαρά για τα νέα αυτά».

Αργότερα έγραψε στο twitter: «Το παιδάκι που συνάντησα σήμερα στο νοσοκομείο και περίμενε μόσχευμα για μεταμόσχευση καρδιάς το έλαβε». Η φωτογραφία που η ίδια ανάρτησε στο Twitter και στην οποία φαίνεται να κάθεται δίπλα του και να του κρατά το χέρι, έκανε το γύρο του κόσμου. Τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να προβάλουν την ιστορία: «Θαύμα στην Ιταλία» έγραψε το FOX, ενώ ο εκφωνητής του CNN συγκινήθηκε καθώς αναφέρθηκε στην υπόθεση.

https://www.youtube.com/watch?v=yv5YZiWhWWw

«Αρχίσαμε την επέμβαση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και βγήκαμε από το χειρουργείο το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Δημήτρης είναι σε εξαιρετική κατάσταση» είπε στην Corriere della Sera ο Αντόνιο Αμοντέο, υπεύθυνος της υποβοηθούμενης καρδιοχειρουργικής του παιδιατρικού κέντρου «Bambino Gesù». «Με λέει αρχιμηχανικό γιατί με είδε να επεξεργάζομαι τα τμήματα της μηχανικής καρδιάς. Δεν υπάρχει φορά που τον βλέπω και δεν μου χαμογελά, δεν παραπονιέται ποτέ. Η Μελάνια Τραμπ έμεινε μαζί του πολύ ώρα» ανάφερε ο ιταλός γιατρός.

Η περιπέτεια του Δημήτρη ξεκίνησε μετά από μια λοίμωξη του αναπνευστικού που του προκάλεσε φλεγμονή του καρδιακού μυ (μυοκαρδίου). Στο Ωνάσειο διακομίστηκε στα μέσα Δεκεμβρίου. Οι ιατροί έκριναν ότι μόνη λύση ήταν η μεταμόσχευση καρδιάς. Επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κέντρα εξειδικευμένα σε μεταμοσχεύσεις παιδιών, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο εξωτερικό.

Περιπετειώδης ήταν και ο τρόπος με τον οποίο έφτασε στην Ιταλία. Την παραμονή των περασμένων Χριστουγέννων καθώς ήταν έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι με την οικογένειά του ο Αντόνιο Αμοντέο έλαβε ένα τηλεφώνημα από ελληνίδα συνάδελφό του που εργάζεται στο Ωνάσειο, η οποία τον ρώτησε αν μπορούν να μεταφέρουν εκεί τον τρίχρονο. Για την απογείωση του ιταλικού C130, στο οποίο επέβαινε ειδική ομάδα ιταλών γιατρών χρειάστηκε – σύμφωνα με την Corriere della Sera – η παρέμβαση της ιταλίδας υπουργού Μαρία Ελενα Μπόσκι.

Τέλος καλό, όλα καλά. Εδώ και δύο ημέρες ο Δημήτρης δεν έχει ανάγκη την τεχνητή καρδιά, αναπνέει μόνος του, η διάθεσή του είναι καλή καθώς οι γονείς του είναι συνέχεια στο πλευρό του και όλοι τους μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...