347
Η γοητευτική ηθοποιός παρουσιάζει την πρώτη της ταινία «The Dark of Night». | REUTERS/Eric Gaillard

Ρόμπιν Ράιτ: Ο Τραμπ «έκλεψε» τις ιδέες από το «House of Cards»!

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 20:36
Η γοητευτική ηθοποιός παρουσιάζει την πρώτη της ταινία «The Dark of Night».
|REUTERS/Eric Gaillard

Ρόμπιν Ράιτ: Ο Τραμπ «έκλεψε» τις ιδέες από το «House of Cards»!

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 20:36

Η Ρόμπιν Ράιτ, η οποία έχει σκηνοθετήσει και επεισόδια του House of Cards, θα παρουσιάσει στις Κάννες την πρώτη της ταινία μικρού μήκους «The Dark of Night».

Εκεί -σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, στο περιθώριο του Φεστιβάλ, με επίκεντρο τη θέση των γυναικών στον κινηματογράφο- έκανε δηλώσεις εξαιρετικά σημαντικές.

Η Ράιτ, λοιπόν, ονειρεύεται να δει τη Μισέλ Ομπάμα  ως πρόεδρο που θα διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ. «Θα γινόταν εκπληκτική πρόεδρος. Χρειάζεται χρόνος για να σπάσουμε τα καλούπια και να αλλάξουμε την ψυχολογία των ανθρώπων», δήλωσε.

Μετά την εκλογή του στην προεδρία ο Τραμπ «μας έκλεψε όλες τις ιδέες που είχαν οι σεναριογράφοι για τη συνέχιση της σειράς», αστειεύτηκε η Ράιτ. Αλλά μέσω των αστείων λέγονται και τα πιο σοβαρά, όπως όλοι ξέρουμε.

Δείτε φωτογραφίες της Ρόμπιν (REUTERS/Eric Gaillard)

«Στο House of Cards ένας “μακιαβελικός” πρόεδρος κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί στην εξουσία», συμπλήρωσε η ίδια.

Η ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Wonder Women» κάλεσε επίσης τους επαγγελματίες του Κινηματογράφου να ασχοληθούν με το θέμα της θέσης των γυναικών στη βιομηχανία αυτή.

Οπως είπε, οι γυναίκες αποτελούν τη μειονότητα, ιδίως όσον αφορά στη σκηνοθεσία. «Φεμινισμός σημαίνει ισότητα. Ισο μισθό για ίση εργασία», τόνισε.

Η Ράιτ είπε ότι έχει γνωρίσει προσωπικά τον σεξισμό στην καριέρα της και, μάλιστα, η πρώτη φορά ήταν σε ένα κάστινγκ στο Παρίσι, όταν ήταν μόλις 17 ετών.

«Νόμιζα ότι κοίταζαν μόνο το πρόσωπό μου αλλά εκείνος ο τύπος μου είπε να σηκώσω την μπλούζα μου. Το έκανα, αλλά μου είπε: όχι, προτιμώ τα στήθη της άλλης». Αποκάλυψε, τονίζοντας έτσι τη μειονεκτική θέση των γυναικών στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Η Ρόμπιν Ράιτ δεν έχει καμία σχέση με την Κλερ Αντεργουντ, την «Πρώτη Κυρία» και σύζυγο του προέδρου των ΗΠΑ, Φρανκ Αντεργουντ στη σειρά του Netflix, «House of Cards». Γελά συχνά και είναι υπερβολικά ευγενική, με μία ευγένεια που την κάνει να μοιάζει προσιτή. Η Ρόμπιν Γκέιλ Ράιτ (όπως είναι το πλήρες όνομά της), γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1966. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει λάβει 3 υποψηφιότητες για βραβείο Εμμυ, ενώ ο ρόλος της «Τζένι Κάραν», στη δραματική ταινία του 1994 «Φόρεστ Γκαμπ», της εξασφάλισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...