511
Η διοίκηση της Ιπποδρομίες ΑΕ, με τους πολυνίκες του 2016 και τους εκπροσώπους του αθλητισμού και του καλλιτεχνικού χώρου | ΟΠΑΠ

Ενας χρόνος στη νέα εποχή του Ιπποδρόμου

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2017, 18:29
Η διοίκηση της Ιπποδρομίες ΑΕ, με τους πολυνίκες του 2016 και τους εκπροσώπους του αθλητισμού και του καλλιτεχνικού χώρου
|ΟΠΑΠ

Ενας χρόνος στη νέα εποχή του Ιπποδρόμου

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2017, 18:29

Ηταν όλοι εκεί. Κοιτούσες από την μία πλευρά και έβλεπες τον Δημήτρη Διαμαντίδη να συνομιλεί με τον Μιχάλη Κακιούζη. Δίπλα τους ο θρύλος των γηπέδων Μίμης Δομάζος και η ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά έψαχναν τη θέση τους. Στην πρώτη σειρά ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Και, ανάμεσα στο κοινό διέκρινες τη Βάνα Μπάρμπα, τον Λευτέρη Πανταζή και πολλούς άλλους.

Η Ιπποδρομίες ΑΕ γιόρτασε τα πρώτα γενέθλιά της σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της στο Μαρκόπουλο. Πριν πέσει ο ήλιος, οι καρέκλες στον δεύτερο όροφο του πανέμορφου κτιρίου είχαν αρχίσει να γεμίζουν από εκλεκτούς καλεσμένους αλλά και απλούς φίλους των ελληνικών ιπποδρομιών.

photo 2
Η διοικούντες του ΟΠΑΠ και της Ιπποδρομίες ΑΕ. Από αριστερά: Κώστας Αλεξόπουλος, Σπύρος Φωκάς, Ντάμιαν Κόουπ και Οδυσσέας Χριστοφόρου

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις απαραίτητες ευχαριστίες και μία μικρή ανασκόπηση του 2016 από τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ. Χαρακτηριστικά, ο Ντάμιαν Κόουπ, CEO της ΟΠΑΠ ΑΕ, αναφέρθηκε στις προοπτικές του ιπποδρόμου στην Ελλάδα που θεωρεί ότι είναι εξαιρετικές, ενώ τόνισε πως ο ελληνικός ιππόδρομος πλέον πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές διεθνώς. Τη χρονιά που πέρασε διοργανώθηκαν 46 ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις και διεξήχθησαν 293 κούρσες, που πρόσφεραν συναρπαστικό θέαμα και μοίρασαν έπαθλα συνολικής αξίας 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Σπύρος Φωκάς τόνισε ότι το 2016 οι ελληνικές ιπποδρομίες γύρισαν σελίδα ενώ επιτεύχθηκε η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της ασφάλειας. Ακολούθησε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, που μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι άνθρωποι των ιπποδρομιών αλλά και για τις προσπάθειές τους που, μετά από σκληρή δουλειά, πιάνουν τόπο.

photo 3
Ο Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, απονέμει βραβείο στον Χρήστο Θεοδωράκη των ομώνυμων Στάβλων

Το πιο δυνατό χειροκρότημα στην εκδήλωση ακούστηκε όταν η οικογένεια των ιπποδρομιών αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό βίντεο τον Γιώργο Πολίτη. Ο  Πολίτης υπήρξε ιδιοκτήτης ίππων και παράλληλα ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές των ελληνικών ιπποδρομιών και από τους πιο αγαπητούς φιλίππους. Χάθηκε άδικα τη χρονιά που μας πέρασε.

Τα βραβεία για το 2016

Στο κυρίως πιάτο της εκδήλωσης, η Ιπποδομίες ΑΕ βράβευσαν τους σημαντικότερους συντελεστές της επιτυχημένης χρονιάς του 2016.

Ο Χρήστος Θεοδωράκης έλαβε το βραβείο του καλύτερου ιδιοκτήτη εκπροσωπώντας τους Σταύλους Θεοδωράκη. Το δεύτερο βραβείο πήραν οι Στάβλοι Καλαμαριάς ενώ το τρίτο οι Στάβλοι Ιπποτραστ.

Στην κατηγορία των προπονητών, το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Χρήστος Κουβαράς, το δεύτερο ο Παναγιώτης Θεολόγου και το τρίτο ο Χάρης Χαραλάμπους.

Καλύτερος αναβάτης για το 2016 αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Δημητσάνης που δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του όταν παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη. Στην συγκεκριμένη βράβευση μάλιστα, η εκδήλωση απέκτησε για λίγο ατμόσφαιρα γηπέδου με όλους τους παρευρισκόμενους να αποθεώνουν τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού. Ακολούθησαν, ο Κωνσταντίνος Μαστοράκης και ο Εντιόν Τσέλα στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Πολυνίκης ιπποπαραγωγός ήταν το Ιπποφορβείο Ελιάς (13 νίκες) ενώ σαν καλύτερος νέος αναβάτης βραβεύτηκε ο Μάριος Κουμπαράκος (5 νίκες). Τέλος, ο Σαχ Σεχραγιάρ ήταν ο πολυνίκης ίππος με 10 νίκες σε 11 συμμετοχές. Τιμητικό βραβείο έλαβε και ο θρύλος των ιπποδρομιών, Θανάσης Σωτηρόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...