375
Ο Ομιλος Τραμπ ήταν για πολλά χρόνια πελάτης της εταιρείας ορκωτών λογιστών Mazars | REUTERS/Charles Platiau

Υπό το βάρος της εισαγγελικής έρευνας οι λογιστές του Τραμπ τον εγκατέλειψαν

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 10:26
Ο Ομιλος Τραμπ ήταν για πολλά χρόνια πελάτης της εταιρείας ορκωτών λογιστών Mazars
|REUTERS/Charles Platiau

Υπό το βάρος της εισαγγελικής έρευνας οι λογιστές του Τραμπ τον εγκατέλειψαν

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 10:26

Η εταιρεία ορκωτών λογιστών του Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε τον επί σειρά ετών πελάτη της, τονίζοντας πως οι ανακοινώσεις για την οικονομική κατάσταση του ομίλου του, που ετοίμαζε γι’ αυτόν εδώ και πάνω από μια δεκαετία, δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστες.

Αυτό αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία Mazars ενημέρωσε τον Ομιλο Τραμπ ότι δεν θα του προσφέρει στο εξής τις υπηρεσίες της, καθώς είναι αντιμέτωπος με έρευνες για φορολογική απάτη.

Το έγγραφο υποβλήθηκε σε δικαστήριο από την πολιτειακή εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς, η οποία ζητά από δικαστή να υποχρεώσει τον Τραμπ να συμμορφωθεί προς την κλήτευση να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας.

Η Τζέιμς ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η ομάδα της έχει βρει αποδείξεις απάτης, ιδίως αποδείξεις εικονικών κοστολογήσεων στοιχείων ενεργητικού.

Σύμφωνα με τη Mazars, η εισαγγελέας θεωρεί ότι τα στοιχεία που συμπεριλήφθηκαν στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και της οικονομικής υγείας της εταιρείας του Τραμπ, από το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε την 30ή Ιουνίου 2011 ως αυτό που ολοκληρώθηκε την 30ή Ιουνίου 2020, «δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστα».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δική της, εσωτερική έρευνα, καθώς και «πληροφορίες που έλαβε από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές», έπαιξαν ρόλο στην απόφαση.

«Μολονότι δεν συμπεράναμε ότι οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, στο σύνολό τους, περιέχουν αξιόλογες παρατυπίες, με δεδομένες τις περιστάσεις, θεωρούμε ότι είναι δικαιολογημένη η κρίση μας πως δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστα τα έγγραφα αυτά», τονίζεται στην επιστολή των ορκωτών λογιστών.

Εν μέρει εξαιτίας αυτού του συμπεράσματος η Mazars «δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει υπηρεσίες στον Ομιλο Τραμπ», σύμφωνα με το κείμενο.

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και της οικονομικής κατάστασης του ομίλου ερευνώνται από την Τζέιμς. Μία άλλη έρευνα, ποινικής φύσης, διενεργείται από τον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Υπάρχουν υποψίες πως ο Ομιλος Τραμπ παρουσίαζε εικονικά υψηλότερη την αξία αρκετών από τις ιδιοκτησίες του όταν ζητούσε δάνεια από τράπεζες και εικονικά χαμηλότερη στις φορολογικές αρχές για να του αναλογούν λιγότεροι φόροι.

Τον Ιούλιο, ο όμιλος και ο πιστός λογιστής του Τραμπ, Αλεν Γουάισελμπεργκ, δήλωσαν αθώοι σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου τους απαγγέλθηκαν 15 κατηγορίες για απάτη και φοροδιαφυγή.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν έλαβε από τη Mazars τον Ιανουάριο τις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ επί σειρά ετών έπειτα από μαραθώνια νομική μάχη, που έφθασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...