329
Επιχείρηση μεταφοράς ασθενών από το ΑΧΕΠΑ σε ιδιωτικές κλινικές την Κυριακή, λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στις ΜΕΘ του νοσοκομείου | Intime

Fake news ότι γέμισε η ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και γίνεται επιλογή ασθενών

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 16:43
Επιχείρηση μεταφοράς ασθενών από το ΑΧΕΠΑ σε ιδιωτικές κλινικές την Κυριακή, λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στις ΜΕΘ του νοσοκομείου
|Intime

Fake news ότι γέμισε η ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και γίνεται επιλογή ασθενών

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 16:43

Στη διάψευση δημοσιευμάτων ότι οι Εντατικές του ΑΧΕΠΑ είναι γεμάτες και οι γιατροί αναγκάζονται να επιλέξουν ποιοι ασθενείς θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν, περιμένοντας στην αναμονή, προχώρησαν η διοίκηση του νοσοκομείου, ο αναπληρωτής καθηγητής Συμεών Μεταλλίδης, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 και η Ελένη Γκέκα, διευθύντρια Αναισθησιολογίας, υπεύθυνη της κλινικής ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Τις δηλώσεις στον Τύπο είχε κάνει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης.

«Δηλώνουμε ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με επτά κενές κλίνες Εντατικής Θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κ. Σιούλης είχε κάνει τη Δευτέρα λόγο για ιδιαίτερα οριακές καταστάσεις, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που βρέθηκε το Μπέργκαμο της Ιταλίας την περασμένη άνοιξη, ωστόσο, δεν απέχουμε και πολύ από αυτό.

«Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και θα δούμε στην πράξη τι μπορεί να γίνει. Οταν ξεκινάει η εφημερία και δεν έχουμε ούτε ένα κρεβάτι άδειο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κορονοϊό, η οποία έχει 25 κλίνες, γίνεται αντιληπτό ότι είναι πολύ οριακή και κρίσιμη η κατάσταση. Η ΜΕΘ για τον κορονοϊό γέμισε το βράδυ της Δευτέρας. Για τους καινούργιους ασθενείς ίσως χρησιμοποιήσουμε φορητούς αναπνευστήρες, ίσως έχουμε μεγαλύτερη επιτήρηση στους θαλάμους, θα δούμε τι θα κάνουμε. Είμαστε σε συνθήκες πολέμου. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να προχωρούμε σε επιλογές ασθενών. Αναμένεται ότι σήμερα θα το αντιμετωπίσουμε αυτό στο ΑΧΕΠΑ», είχε δηλώσει.

Διευκρινίζεται ότι την Κυριακή έγινε μεταφορά ασθενών από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ προς ιδιωτικά νοσοκομεία, προκειμένου να αδειάσουν κλίνες και να χρησιμοποιηθούν για ασθενείς με κορονοϊό. Διαδικασία που είχε ξεκινήσει και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας, όπως είναι ο «Ευαγγελισμός».

Την Πέμπτη, στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε αναφέρει ότι τα fake news επηρεάζουν τη συμπεριφορά των πολιτών (εδώ) και πώς θα πρέπει να ενημερωνόμαστε μόνο από τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...