186
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης | ΕΡΤ

Τσιόδρας: Τα fake news επηρεάζουν τη συμπεριφορά των πολιτών

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2020, 13:29
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης
|ΕΡΤ

Τσιόδρας: Τα fake news επηρεάζουν τη συμπεριφορά των πολιτών

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2020, 13:29

Σοβαρές επιπτώσεις στη συμπεριφορά των πολιτών έχουν οι ψεύτικες ή ψευδείς ειδήσεις (fake news), όπως εξήγησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο κ. Τσιόδρας επιτέθηκε στους συνωμοσιολόγους και ζήτησε να ενημερωνόμαστε μόνο από τους ειδικούς.

Οπως εξήγησε, τα fake news δεν είναι ένα αστείο, ειδικά σε μία τόσο σοβαρή κατάσταση όπως η πανδημία του κορονοϊού, που καθημερινά χάνονται χιλιάδες ζωές στον κόσμο, αλλά κάτι που έχει τη δύναμη να «αλλάζει τη συμπεριφορά των πολιτών».

Ο καθηγητής έδωσε και ορισμένα παραδείγματα. «Μερικοί είπαν ψευδώς πως η Ελβετία είχε ψεύτικο εργαστηριακό έλεγχο, ενώ είπαν στη Νέα Υόρκη ότι το εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε μειονότητες».

Ο ίδιος εξήγησε ότι ούτε τσιπάκια υπάρχουν στα εμβόλια που παρασκευάζονται, ούτε σε μειονότητες δοκιμάζονται, αλλά και τα fake news είναι ένα παγκόσμιο, αρνητικό φαινόμενο και όχι κάτι που συμβαίνει αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «φοβόμαστε πως αυτά τα fake news θα επηρεάσουν τον κόσμο και όσον αφορά το εμβόλιο, το οποίο ελπίζουμε να έχουμε την επόμενη χρονιά».

«Ο ιός είναι εδώ, η πάλη μαζί του συνεχίζεται» κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...