233
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Χατζηδάκης: Στα όριά του το δίκτυο της ΔΕΗ – το μεσημέρι η αποκατάσταση στη Χαλκιδική

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 09:33
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Χατζηδάκης: Στα όριά του το δίκτυο της ΔΕΗ – το μεσημέρι η αποκατάσταση στη Χαλκιδική

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 09:33

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έχει κάνει ως τώρα ο κρατικός μηχανισμός για να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία στη Χαλκιδική τη νύχτα της Τετάρτης αλλά και το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας γενικότερα, τόνισε το πρωί της Παρασκευής ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι ότι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μπλακ-άουτ σε διάφορα τμήματα της επικράτειας.

Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν θέλει να κινδυνολογήσει και τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του δικτύου.

Ομως διευκρίνισε ότι «το σύστημα πάσχει από γενικότερη παραμέληση».

Ανέφερε ενδεικτικά ότι σε νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος ήδη χρησιμοποιούνται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ώστε να καλυφθούν οι ανεπάρκειες στην παροχή ρεύματος.

Ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πάντως όσον αφορά την Χαλκιδική. Ανέφερε ότι έως το μεσημέρι ή λίγες ώρες αργότερα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σύνολο της περιοχής, δύο μέρες μετά την κακοκαιρία που στοίχισε την ζωή σε επτά ανθρώπους.

Σημείωσε πως αρχικά ενδέχεται να σημειωθούν μικροδιακοπές στην παροχή, όμως η λύση έχει δρομολογηθεί.

Όσον αφορά το μέλλον της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι στόχος είναι η διάσωση της επιχείρησης και του προσωπικού της, εάν είναι δυνατόν δίχως την αύξηση των τιμολογίων.

Διευκρίνισε πάντως πως υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής για την επιχείρηση.