237
|

Χαρδαλιάς: Σε ποιες περιοχές καταγράφεται άλμα στα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 19:08

Χαρδαλιάς: Σε ποιες περιοχές καταγράφεται άλμα στα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 19:08

Τις περιοχές της χώρας όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Υπάρχουν περιοχές που μας προβληματίζουν, καθώς τα τοπικά επιδημιολογικά στοιχεία κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή δείχνουν αύξηση και όχι μείωση του ιικού φορτίου», είπε ο υφυπουργός.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες πέντε ημέρες τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί:

  • στον Δήμο Ρόδου κατά 43%
  • στον Δήμο Μυτιλήνης κατά 36% και
  • στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου κατά 50%.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (δηλαδή το τελευταίο 5νθημερο) εκθετική αύξηση του ιικού φορτίου παρατηρείται και στον δήμο Τροιζηνίας, όπου παρά τον μικρό αριθμό τους, τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερτριπλασιαστεί.

Τέλος, στον Δήμο Χανίων αυτή τη στιγμή υπάρχουν 213 ενεργά κρούσματα, όταν στις 20 Μαΐου ήταν 169 (αύξηση 26%).

«Απευθύνουμε έκκληση, θερμή παράκληση στους κατοίκους της Ρόδου, της Μυτιλήνης, της Τροιζηνίας, των Χανίων και της Σύρου να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και συνεπείς όσον αφορά στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε από τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας και να θεωρήσουμε εσφαλμένα ότι η πανδημία έχει τελειώσει. «Η βελτίωση αυτή έχει επιτευχθεί χάρη στο πρόγραμμα εμβολιασμού, που προχωράει σε όλη τη χώρα, αλλά και στην τήρηση των μέτρων. Και έτσι θα διατηρηθεί. Γιατί, μέχρι να ολοκληρωθεί το τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα ατομικής προστασίας αποτελούν την ασπίδα μας απέναντι στον ιό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...