491
Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε παλαιότερες, πιο ευτυχισμένες, στιγμές στη Βουλή. Τώρα τα πράγματα ζορίζουν... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ωρα Παπαγγελόπουλου στη Βουλή – θα μιλήσει ο Τσίπρας;

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 09:53
Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε παλαιότερες, πιο ευτυχισμένες, στιγμές στη Βουλή. Τώρα τα πράγματα ζορίζουν...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ωρα Παπαγγελόπουλου στη Βουλή – θα μιλήσει ο Τσίπρας;

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 09:53

Ενα νέο επεισόδιο –έως το επόμενο προφανώς– στην καταγγελλόμενη ως «σκευωρία» της Novartis παίζεται την Τρίτη σε πανελλήνια μετάδοση. H Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος ελέγχεται για τέσσερα αδικήματα (εδώ): παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πρόκληση κακουργήματος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρος.

Πολιτικοί αναλυτές προεξόφλησαν μια δριμεία αντιπαράθεση στη Βουλή καθώς η σχετική πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τον κ. Παπαγγελόπουλο αναμένεται να υπερψηφιστεί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρηθεί να γενικευτεί η συζήτηση με επικλήσεις στο σκάνδαλο της πολυεθνικής του φαρμάκου.

Το γεγονός ωστόσο ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απουσιάζει, λόγω της τριμερούς διάσκεψης στην Αίγυπτο, υποβαθμίζει εκ των πραγμάτων τη συζήτηση, καθώς δεν θα είναι αυτό που το πολιτικό ρεπορτάζ βαφτίζει σύγκρουση κορυφής, πολιτικών αρχηγών.

Ενα ερώτημα άλλωστε, ήταν αν θα επέλεγε να μιλήσει στην Ολομέλεια και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο «άγγιξε» η όλη επιχείρηση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, αλλά η κυβέρνηση τον έθεσε τελικά εκτός κάδρου (εδώ).  Ως γνωστόν ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταγγείλει τον κ. Τσίπρα ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εμπλέξει, πιέζοντας δικαστικούς λειτουργούς που ερευνούσαν την υπόθεση Novartis, 10 συγκεκριμένους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά τελικά πρυτάνευσε η λογική να μην διωχθεί ένας τέως Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ήταν σε δίλημμα. Αν επέλεγε τη σιωπή, αν και παρών στη Βουλή, θα φαινόταν σαν να δειλιάζει και να «αδειάζει» τον άνθρωπο που είχε επιλέξει ως «δεξί» (ή «μακρύ») του χέρι στη Δικαιοσύνη. Δεν το είχε κάνει ούτε όταν ο Πάνος Καμμένος εξέθετε επανειλημμένως την κυβέρνησή του, θα έκανε για τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Εφόσον όμως ο κ. Τσίπρας επιλέγει τελικά να μιλήσει στην Ολομέλεια υιοθετεί αυτομάτως τους ελεγχόμενους από τη Δικαιοσύνη χειρισμούς ενός ανθρώπου που πλέον έχει μείνει στον δημόσιο λόγο ως «Ρασπούτιν». Από την άλλη, βέβαια, βρίσκει ευκαιρία να επαναλάβει τα γνωστά που λέει εδώ και εβδομάδες –επιχείρηση αποπροσανατολισμού από το «αληθινό» σκάνδαλο, απόπειρα «τρομοκράτησης» των δικαστικών λειτουργών, ντρίπλα του κ. Μητσοτάκη για να ισορροπήσει τις εσωκομματικές πιέσεις στη ΝΔ κλπ. Επίσης θα είναι και μια ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ήδη πληγεί από φυγόκεντρες δυνάμεις (εδώ). Ωστόσο ο κ. Τσίπρας θα μιλάει μόνος, χωρίς αντίπαλο ενώ το ρεπορτάζ θέλει ακόμα και τους κορυφαίους υπουργούς να απουσιάζουν από τη συζήτηση, θεωρώντας την «αμιγώς κοινοβουλευτική διαδικασία».

Θα μιλήσει βέβαια και ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης με δήλωσή του στην «Εφ. Συν.» απείλησε ότι «αρχίζει ο χορός των αποκαλύψεων για τους πραγματικούς σκευωρούς» (ό,τι και αν σημαίνει αυτό).

«Σήμερα, με τη σύσταση της προαποφασισθείσας προκαταρκτικής επιτροπής ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της φαρσοκωμωδίας για την πολιτική μου δίωξη. Ταυτόχρονα αρχίζει ο χορός των αποκαλύψεων για τους πραγματικούς σκευωρούς στον χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας», αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...