372
Είτε κοστούμι φορά είτε κάζουαλ ρούχα, ο Σαρλ Μισέλ δεν γλιτώνει τα «καρφιά» των Βρετανών | John Thys/Pool via REUTERS

Βρετανική μετωπική επίθεση στον Σαρλ Μισέλ: Τσιράκι του Μακρόν, αποτυχημένος και… ατσούμπαλος

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 17:13
Είτε κοστούμι φορά είτε κάζουαλ ρούχα, ο Σαρλ Μισέλ δεν γλιτώνει τα «καρφιά» των Βρετανών
|John Thys/Pool via REUTERS

Βρετανική μετωπική επίθεση στον Σαρλ Μισέλ: Τσιράκι του Μακρόν, αποτυχημένος και… ατσούμπαλος

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 17:13

Για τα καλά στο μάτι των Βρετανών έχει μπει ο Σαρλ Μισέλ και το πρόσφατό σχόλιό του για απαγόρευση των εξαγωγών εμβολίων από τον Μπόρις Τζόνσον, τους έδωσε νέα αφορμή να του επιτεθούν.

Η Telegraph μάλιστα, η ναυαρχίδα του Brexit, σε βιτριολικό της δημοσίευμα, τον αποκαλεί «πληρωμένο μέλος του φαν κλαμπ του Εμανουέλ Μακρόν» και αποτυχημένο πολιτικό στο Βέλγιο. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι ο μόνος λόγος που είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι η στενή του σχέση με τον γάλλο πρόεδρο.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο 45χρονος Βέλγος και γιος πρώην επιτρόπου της Κομισιόν, έγινε έξαλλος όταν η Βρετανία αποφάσισε να φύγει από την ΕΕ, συμπορεύτηκε με τον Μακρόν στο θέμα αυτό και έφερε πολλά εμπόδια στον Μπόρις Τζόνσον εντείνοντας την πίεση εναντίον των Βρετανών και προκαλώντας καθυστερήσεις στη διαδικασία του Brexit.

Ο Μακρόν αντάμειψε την αφοσίωση του φίλου του, συνεχίζει η Telegraph, και του χάρισε το πόστο στην Κομισιόν. Μέχρι και το ζιβάγκο που φορά μερικές φορές ο Μισέλ, πείραξε τους Βρετανούς, καθώς θεωρούν ότι μιμείται το στυλ του «ήρωά του», γάλλου προέδρου…

Η εφημερίδα επίσης του προσάπτει ότι αυτός ήταν που διέρρευσε ότι Μέρκελ και Μακρόν είχαν αρνηθεί τρεις φορές στον Μπόρις Τζόνσον να συναντηθούν πριν από τη συμφωνία για το Brexit και ότι αυτή η διαρροή ζημίωσε τη διαδικασία.

Η Telegraph ισχυρίζεται επίσης ότι ο Μισέλ είχε ανακοινώσει πρόωρα στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η ΕΕ ήταν έτοιμη για συμφωνία, κάτι που διέψευσε ο Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής διαπραγματευτής της Κομισιόν για το Brexit.

Το ότι είναι Βέλγος, επίσης τον βοήθησε να πάρει το πόστο, λένε οι Βρετανοί, καθώς οι Βέλγοι φημίζονται για τις συμβιβαστικές τους ικανότητες, λόγω της βαθιά διχασμένης πολιτικής τους σκηνής.

Πάντως, συνεχίζει η εφημερίδα, ο Μισέλ δεν τα πάει καλά με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το ψευδώνυμό του στην Κομισιόν είναι ο «κύριος Πατάτας», «όχι μόνο για το φαλακρό του κεφάλι, αλλά και για το περιστατικό όπου του πέταξαν τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα φεμινίστριες, όταν ήταν πρωθυπουργός του Βελγίου σε ηλικία μόλις 38 ετών, ο νεότερος πολιτικός σε αυτή τη θέση από το 1841.

Και η επίθεση συνεχίζεται, ακόμα και για την σωματική του εμφάνιση: η βρετανική εφημερίδα τον αποκαλεί «ατσούμπαλο» και αμήχανο, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει το στυλ και την εξυπνάδα του προκατόχου του, Ντόναλντ Τουσκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...