721
Ο Μάκης Βορίδης στην ομιλία του στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Βορίδης στην αντιπολίτευση: Κάνετε πρόταση δυσπιστίας με «παραλογισμούς και ψέματα»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2024, 22:16
Ο Μάκης Βορίδης στην ομιλία του στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Βορίδης στην αντιπολίτευση: Κάνετε πρόταση δυσπιστίας με «παραλογισμούς και ψέματα»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2024, 22:16

«Η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε δεν είναι κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Κατά του κοινοβουλίου γιατί δεν σας άρεσαν οι αποφάσεις του όπως ελήφθησαν στην υπόθεση των Τεμπών, αλλά και στα υπόλοιπα ζητήματα που θέτετε»: αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης παρεμβαίνοντας και σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος σήκωσε το βάρος της υπεράσπισης της κυβέρνησης κατά τις πρώτες ώρες της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας, καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να εδραιώσει την πρόταση κατά της κυβέρνησης με «παραλογισμούς, ψέματα, χαλκεύσεις, συκοφαντίες, άσχετες συνδέσεις, υποψίες, υπαινιγμούς. Αυτή είναι η πολιτική σας».

«Θέλετε», είπε, «να εκμεταλλευτείτε τον ανθρώπινο πόνο. Αλλά την ανθρώπινη ευαισθησία δεν σας την χαρίζουμε»

Αναρωτήθηκε «από πού προκύπτει η εμπλοκή του Πρωθυπουργού; Από πουθενά παρά από την ανάγκη του πραγματικού σας κινήτρου να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής εκμεταλλεύσεως μιας ανθρώπινης τραγωδίας. Και σήμερα έχουμε την κορωνίδα και την επίρρωση αυτού του πολιτικούς σκοπού. Και σήμερα φάνηκε η μεθόδευσή σας».

Ο κ. Βορίδης, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «βλέπω να έχει επιλέξει ως εισηγητή του για τα θέματα που αφορούν το Κράτος Δικαίου και της χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης, τον κ. Παππά! Κρίμα που δεν έχει εκλεγεί και ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για να είναι η δεύτερη επιλογή σας, ώστε να είναι συμπληρωμένο το σετ του Κράτους Δικαίου», είπε με νόημα, παραπέμποντας τόσο στην καταδίκη του κ. Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο, όσο και στην εμπλοκή του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην περιβόητη «σκευωρία» της Novartis.

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι «από ένα κόμμα (τον ΣΥΡΙΖΑ) που έχει δει υπουργούς του να είναι καταδικασμένοι για θέματα λειτουργίας του Κράτους Δικαίου και ο αρχηγός του (ο κ. Τσίπρας) έχει ομολογήσει την απόπειρα στησίματος δικαστηρίων και δημιουργίας ενόχων, θα περίμενε κανείς χαμηλότερους τόνους περί του Κράτους Δικαίου. Γιατί όλοι έχουμε μια ιστορία και μια διαδρομή».

Ο κ. Βορίδης, είπε πως με τις θέσεις που ανέπτυξαν οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ «αισθάνθηκα deja vu, καθώς ακούω σε επανάληψη την συζήτηση που έγινε πριν μια εβδομάδα κατά την συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. Τα ίδια επιχειρήματα ακριβώς» και «θέλετε να πέσει η κυβέρνηση γιατί δεν σας αρέσει η άποψη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας»!

Η παρουσία -και η ομιλία- Καραμανλή

Ενδιαφέρον σημείο στη συζήτηση στη Βουλή και η παρουσία στα βουλευτικά έδρανα του Κώστα Αχ. Καραμανλή, βουλευτή Σερρών της ΝΔ, ο οποίος υπήρξε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και παραιτήθηκε μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Καραμανλής άκουσε πολλές φορές το όνομά του να μνημονεύεται από βουλευτές της αντιπολίτευσης, καθώς έχει στοχοποιηθεί από τα κόμματα, τα οποία του ζητούν να ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας (ασχέτως αν ακόμα δεν τον έχει βαρύνει κάποιο αδίκημα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Πολλοί έλεγαν ότι δεν θα πάει στη Βουλή, σε μια συζήτηση που τον έχει αναπόφευκτα στο επίκεντρο — όμως εκείνος πήγε. O κ. Καραμανλής αναμένεται, μάλιστα, να τοποθετηθεί επί του θέματος το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι τα θέματα των υποκλοπών, των Τεμπών, του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου έχουν συζητηθεί την αίθουσα κατ΄επανάληψη και αναρωτήθηκε «τι συνέβη την Κυριακή που ο κ. Ανδρουλάκης έκανε την πρόταση για πρόταση δυσπιστίας;» προσθέτοντας ότι «το μόνο που υπήρξε ήταν το δημοσίευμα του “Βήματος”, όπου όμως το άρθρο αυτό επαναλαμβάνει ζητήματα λελυμένα εδώ και ένα χρόνο. Λελυμένα και απαντηθέντα, εδώ και έναν χρόνο»!

Ο κ. Βορίδης απέκρουσε τα περί «μονταζιέρας για να καταλογιστεί ο ανθρώπινος παράγοντας ως η αιτία της τραγωδίας στα Τέμπη» αναρωτώμενος «κακώς, δηλαδή, κρατείται ο σταθμάρχης της Λάρισας;» και σημείωσε ότι «είναι διαφορετικό να λέτε πως συνέτρεξε ο ανθρώπινος παράγοντας και να δούμε εάν υπάρχουν περαιτέρω ζητήματα».

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βορίδης είπε πως «εσείς προσωπικά, είστε ο ορισμός της συκοφαντίας, του συστηματικού ψεύδους, της κατασπίλωσης, όχι εμείς».

Ο κ. Βορίδης, αναρωτήθηκε εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσέρχονται σε αυτή την διαδικασία με «στόχο να λύσουν τις απορίες που έχουν. Και εάν ζητάτε να πέσει η κυβέρνηση γιατί θέλετε διευκρινίσεις από τον Πρωθυπουργό;»

Ο υπουργός Επικρατείας, υπογράμμισε πως «πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κάνει μαθήματα για το Κράτος Δικαίου όταν επί των ημερών της διακυβέρνησή του η χώρα κατρακύλησε 13 θέσεις, είναι υπερβολικά, δεν έχετε αυτή τη νομιμοποίηση» και μάλιστα «με ένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που παρουσιάζει την Ελλάδα όπου περίπου οι δημοσιογράφοι υφίστανται διωγμούς! »

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...