202
Η Τζασίντα Αρντερν σε παλιότερη εμφάνισή της | EPA

Τζασίντα Αρντερν: Εργασία τεσσάρων ημερών θα τονώσει την οικονομία

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 10:46
Η Τζασίντα Αρντερν σε παλιότερη εμφάνισή της
|EPA

Τζασίντα Αρντερν: Εργασία τεσσάρων ημερών θα τονώσει την οικονομία

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 10:46

Η Τζασίντα Αρντερν έχει δείξει επανηλειμμένα ότι δεν διστάζει να σκεφτεί και να εφαρμόσει ιδέες εκτός των προκαθορισμένων πλαισίων. Το αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, προτείνοντας εργασία τεσσάρων ημερών για τους μισθωτούς στη Νέα Ζηλανδία, ώς ένα μέτρο τόνωσης της οικονομίας μετά το εκτεταμένο lockdown.

Σύμφωνα με την νεοζηλανδή πρωθυπουργό, πρέπει να ενθαρρυνθούν οι δημιουργικές ιδέες που προσφέρουν «ευελιξία», με σκοπό να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη.

Μεταξύ των προτάσεων ξεχωρίζουν η εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών και η καθιέρωση περισσότερων επίσημων αργιών, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δαπάνες στους τομείς του τουρισμού και των ξενοδοχείων.

«Είναι μια ειδική στιγμή και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να οραματιστούμε ασυνήθιστες ιδέες», δήλωσε στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι «δεν αποκλείει τίποτα».

Σύμφωνα με την Αρντερν, υπάρχουν «πολλές δυνατές επιλογές και θα πρέπει να έχουμε ανοικτό πνεύμα».

Μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της βιομηχανίας του τουρισμού, η δημοφιλής πρωθυπουργός δήλωσε πως η εμπειρία της τηλεργασίας, στη διάρκεια του lockdown, επέτρεψε να καταδειχθεί πόσοι μισθωτοί μπορούν να αποδειχθούν παραγωγικοί με αντάλλαγμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Οπως είπε, η εβδομάδα των τεσσάρων ημερών θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, υπό την προϋπόθεση ότι οι εργοδότες θα ήταν έτοιμοι να τη δοκιμάσουν.

«Δείτε αν αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει γιατί θα βοηθούσε οπωσδήποτε τον τουρισμό σε όλη τη χώρα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...