351
Εξαλλος ο μητροπολίτης Αμβρόσιος από το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα - Ιερώνυμου | φωτ. αρχείου

Κεραυνοί Αμβρόσιου και κάλεσμα «επαναστάσεως»: «Ελληνες Ορθόδοξοι σηκώστε τα λάβαρα»

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 14:11
Εξαλλος ο μητροπολίτης Αμβρόσιος από το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα - Ιερώνυμου
|φωτ. αρχείου

Κεραυνοί Αμβρόσιου και κάλεσμα «επαναστάσεως»: «Ελληνες Ορθόδοξοι σηκώστε τα λάβαρα»

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 14:11

Οι ανακοινώσεις της Τρίτης για την ιστορική συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου έβγαλαν από τα… ράσα του τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο που άστραψε και βρόντηξε κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

«Χωρίς καν μια στάλα τσίπα», ο Πρωθυπουργός «όλως αυθαιρέτως παραβιάζει, καταπατεί και καταργεί τις υφιστάμενες Συμφωνίες μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας» για τη μισθοδοσία των κληρικών, καταγγέλλει ο μητροπολίτης σε μία «πύρινη» ανάρτηση στο blog του και μεταξύ άλλων διερωτάται ποιος εγγυάται, ότι «αύριο, κάποιο άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν θα αρνηθή την χρηματοδότηση αυτού του ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ της Εκκλησίας, περί του οποίου ωμίλησε ο κ. Τσίπρας».

Το ότι «τα βρήκαν μεταξύ τους! (σ.σ. Τσίπρας και Ιερώνυμο). Συμφώνησαν!» Αυτό ακριβώς είναι ό,τι μας ανησυχεί», υπογραμμίζει με νόημα και αφού κάνει λόγο για Εκκλησία υπό διωγμόν που είναι πια φανερά ανεπιθύμητη στο «κυβερνητικό σχήμα των άθεων, οι οποίοι μας κυβερνούν», καλεί τους «Ελληνες Ορθόδοξους Κληρικούς» να πάρουν στα χέρια τους «τα λάβαρα της αντιστάσεως»!

 «Η Ορθοδοξία πουλήθηκε με δικαιολογία και επικάλυμμα την θρησκευτική ουδετερότητα», καταγγέλλει μεταξύ άλλων ο Αμβρόσιος, ενώ για το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας και της αξιοποίησής της, τονίζει ότι με τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, «χάνεται και αυτή»:

«Το αδηφάγο Ελληνικό Κράτος, με πρόσχημα την από κοινού αξιοποίηση και εκμετάλλευσή της, εντελώς ανέξοδα οικειοποιείται και κατατρώγει το 50% αυτής. Εκτός αυτού υπάρχει ο κίνδυνος, ώστε η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας να ευρεθεί και αυτή στα πλοκάμια του λεγομένου Υπερταμείου, όπου σήμερα έχουν ενταχθεί ακόμη και ιεροί Ναοί-Μνημεία», προειδοποιεί και στο ίδιο ύφος συμπληρώνει ότι «ο Εφημεριακός Κλήρος ‘εξωπετάγεται και ποδοπατείται!».

«Πρόσωπα σαν τον κ. Καρανίκα μπορούν να εισπράττουν κάθε μήνα ένα παχυλό μισθό ως στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου, αλλά, δυστυχώς, ο έλληνας παπάς (…) πετάγεται στα σκουπίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων στο δριμύ κατηγορώ του κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υποστηρίζει ότι με τέτοιους είδους «συμφωνίες»,  η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος οδηγείται «με αργά μεν, πλήν όμως με σταθερά, βήματα» σε διάλυση.  Και αυτό, όπως δεν παραλείπει να επισημάνει, την ώρα που «το ελληνικό Δημόσιο διορίζει αφειδώς Μουφτήδες για τους Μουσουλμάνους της Θράκης» και «ανεγείρει τεμένη με χρήματα των Ελλήνων Ορθοδόξων φορολογουμένων»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...