440
Φωτογραφία από την προώθηση της κινηματογραφικής ταινίας «Hitman» του 2007, βασισμένη στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι | 20th Century Fox

«Εισαγόμενος» ο εκτελεστής του Μακρή στη Βούλα, φορούσε μάσκα σιλικόνης

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 13:20
Φωτογραφία από την προώθηση της κινηματογραφικής ταινίας «Hitman» του 2007, βασισμένη στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι
|20th Century Fox

«Εισαγόμενος» ο εκτελεστής του Μακρή στη Βούλα, φορούσε μάσκα σιλικόνης

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 13:20

Όπως φάνηκε και στο βίντεο της εκτέλεσης του 46χρονου ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας, ο εντολείς του εκτελεστή του τον ήθελαν οπωσδήποτε νεκρό. Στο βίντεο (δείτε το κάτω) φαίνεται άλλωστε καθαρά να πλησιάζει ο ένοπλος το ΙΧ του θύματος με προτεταμένο το όπλο και να πυροβολεί τρεις φορές.

Παρά τις σφαίρες που δέχθηκε, ο Μακρής κατάφερε να βγει από το μαύρο Smart και προσπάθησε να γλιτώσει από τον δολοφόνο του. Εκείνος όμως ήταν αποφασισμένος να εκτελέσει στο ακέραιο την αποστολή του. Τον ακολούθησε και λίγα μόλις μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του «Αυστραλού», του έδωσε τη χαριστική βολή.

Από τη λεπτομερή ανάλυση του βίντεο (και του υλικού από τις υπόλοιπες κάμερες ασφαλείας στην οδό Τροίας), οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο εκτελεστής ήταν αλλοδαπός, με εμπειρία σε ανάλογα χτυπήματα (όπως φάνηκε από τις κινήσεις του).

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της (εν εξελίξει) έρευνας, ο δολοφόνος του Μακρή εκτός από το καπελάκι τύπου τζόκεϊ που είχε βάλει για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του, φορούσε και μάσκα σιλικόνης ώστε να είναι αδύνατη οποιαδήποτε ταυτοποίησή του.

Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι σχεδόν βέβαιοι ότι πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα από εισαγόμενο εκτελεστή, που αμέσως μετά πιθανότατα διέφυγε στο εξωτερικό ώστε να χαθούν τα ίχνη του.

Οσο για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου του Μακρή, οι αξιωματικοί που διερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν ότι πρόκειται για κάποιους που δεν είδαν με καλό την (επιχειρούμενη από τον «Αυστραλό) ανακατάταξη στην επικυριαρχία της προστασίας υψηλών προσώπων στη Μύκονο και το «μοίρασμα της πίτας» στο «πριγκηπάτο» των Κυκλάδων.

Δεν αποκλείουν ωστόσο να πρόκειται απλά για κάποιον ποινικό ή νέο αφεντικό στον κόσμο της νύχτας που ενδεχομένως ήταν δυσαρεστημένος με το θύμα. Μία ακόμη εκδοχή για τα αίτια της δολοφονίας  είναι αυτή περί μεγάλου χρέους που φέρεται να είχε ο Μακρής λόγω τζόγου (αν και πρόκειται για το πιο απίθανο σενάριο).

Το ανησυχητικό για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα ακόμα χτύπημα «ενοικιαζόμενης» ομάδας εκτελεστών, η οποία αποτελείται  τόσο από Ελληνες, αλλά και -κυρίως- αλλοδαπούς που μπαινοβγαίνουν στα σύνορα.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν χαρακτηριστικά λόγο για «τουρισμό» πληρωμένων δολοφόνων, που έρχονται, χτυπούν και μετά (δια)φεύγουν στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα έρχονται για μικρό χρονικό διάστημα: λίγο πριν τις εκτελέσεις των συμβολαίων θανάτου, προκειμένου να κάνουν την απαραίτητη προετοιμασία για το χτύπημα (παρακολούθηση του στόχου, παραλαβή «καθαρού» οπλισμού κτλ).

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρακτική των εισαγομένων εκτελεστών είχε επαναληφθεί στις δολοφονίες του Βασίλη Στεφανάκου, όπως και των Βασίλη Γρίβα και Γιώργου Λίτσα.

Με τον τρόπο αυτό, οι εντολείς των συμβολαίων θανάτου «τυφλώνουν» την Αστυνομία αφού καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός των δραστών, από όπου δηλ. μπορεί να ξεκινήσει η διαλεύκανση των υποθέσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...