237
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL

Τσιόδρας: Γιατί δεν ανοίγουν εστιατόρια-καφέ αλλά άνοιξαν τα κέντρα αισθητικής

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2020, 19:16
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL

Τσιόδρας: Γιατί δεν ανοίγουν εστιατόρια-καφέ αλλά άνοιξαν τα κέντρα αισθητικής

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2020, 19:16

Δεν υπάρχουν «υγειονομικοί λόγοι» που κάποια καταστήματα όπως αυτά με αθλητικά είδη ανοίγουν τη Δευτέρα, ενώ κάποια άλλα όπως τα καταστήματα υποδημάτων δεν ανοίγουν, διευκρίνισε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης στις 6 μ.μ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «γιατί π.χ. παραμένουν κλειστά τα καφέ και τα εστιατόρια, τα οποία θα είναι σε ανοικτούς χώρους, ενώ ανοίγουν τα κομμωτήρια που είναι κλειστοί χώροι», ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας χαμογέλασε και είπε ότι η ερώτηση είναι πολύ ωραία, παρότι προκλητική.

«Φυσικά και θα μπορούσαν να ανοίξουν και άλλα καταστήματα παροχής υπηρεσιών ή πώλησης, αλλά αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε ήταν ο γενικός συνωστισμός» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ήθελε να ανοίξει περισσότερα καταστήματα, αλλά για λόγους ασφάλειας επιλέγη τελικά να είναι μόνο το 10% των καταστημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει τεράστιος όγκος εργαζομένων στους δρόμους.

«Και με αυτό το σκεπτικό φαντάζομαι και καλά έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης και προέκρινε κάποιες επιχειρήσεις να ανοίξουν έναντι άλλων» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Ετσι, άνοιξαν τα καταστήματα που όπως φάνηκε από τις έρευνες έχουν περισσότερη ανάγκη οι έλληνες να επισκεφτούν, δηλαδή τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής, αλλά και αυτά που δεν υπάρχουν σε μεγάλη πυκνότητα στον αστικό ιστό, αλλά δεν εξυπηρετούν και μεγάλο όγκο πελατών, όπως είναι τα καταστήματα που γυαλίζουν τα παπούτσια και τα ανθοπωλεία.

Βασικό επιχείρημα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ήταν ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και των ίδιων των επιχειρήσεων αλλά και η χωροταξική διασπορά των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...