245
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στις δηλώσεις του έξω από την κλινική «Ταξιάρχαι» | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τσιόδρας από την κλινική «Ταξιάρχαι»: 37 θετικοί στον κορονοϊό – «σημαντική επιδημία»

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2020, 13:22
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στις δηλώσεις του έξω από την κλινική «Ταξιάρχαι»
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τσιόδρας από την κλινική «Ταξιάρχαι»: 37 θετικοί στον κορονοϊό – «σημαντική επιδημία»

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2020, 13:22

«Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε», είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με αφορμή την κατάσταση στην κλινική «Ταξιάρχαι» του Περιστερίου, όπου όπως παρατήρησε, δεν υπήρξε η αναμενόμενη επαγρύπνηση από τους υγειονομικούς υπευθύνους «και έγινε το κακό».

Την Παρασκευή ο κ. Τσιόδρας υποχρεώθηκε να μεταβεί ο ίδιος στην κλινική που μέσα σε λίγες ημέρες μετατράπηκε σε υγειονομική βόμβα.

Σε δηλώσεις του μετά την αυτοψία που έκανε, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε ότι όλοι οι θετικοί στον κορονοϊό ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας.

«Ολοι οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους, τους είδα τους χαιρέτησα, παρακολουθούνται, θα είναι σε καθημερινό έλεγχο -και εργαστηριακό ανά διήμερο», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων στην κλινική.

Οπως είπε, από ένα σύνολο 226 ατόμων (νοσηλευόμενοι και εργαζόμενοι) 37 βρέθηκαν θετικοί , τρεις ασθενείς πέθαναν, 17 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και οι 17 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα ασυμπτωματικοί.

Συγκεκριμένα στην κλινική υπήρχαν 116 αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς και 110 μέλη του προσωπικού εκ των οποίων 37 (συμπεριλαμβανομένων των τριών νεκρών) βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με τον κ. Τσιόδρα να μιλά για «σημαντική επιδημία».

Οπως είπε, οι μη θετικοί αιμοκαθαρόμενοι είναι δύσκολο να μεταφερθούν σε άλλη νεφρολογική κλινική για να κάνουν αιμοκάθαρση, «οπότε θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο εδώ» στην κλινική.

«Είναι σημαντική επιδημία σε έναν χώρο που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος. Εχουν ληφθεί τα μέτρα, είμαστε κοντά τους,  θα τους υποστηρίξουμε όπως μπορούμε για να σταματήσει το κακό», κατέληξε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...