429
O Πρωθυπουργός με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη Μονή Δαφνίου | INTIMEnews/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Περιοδεία Μητσοτάκη στο Χαϊδάρι – επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2024, 12:18
O Πρωθυπουργός με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη Μονή Δαφνίου
|INTIMEnews/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Περιοδεία Μητσοτάκη στο Χαϊδάρι – επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2024, 12:18

Στη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Χαϊδάρι, έναν μήνα πριν από τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου

Aπό το Χαϊδάρι αρχίζει το πυκνό πρόγραμμα περιοδειών του Πρωθυπουργού, το οποίο συνεχίζεται το πρωί της Παρασκευής στη Χίο και το Σάββατο απόγευμα στη Χαλκίδα.

Στην επίσκεψή του στη Μονή Δαφνίου τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη  μαζί με τη διευθύντρια της Μονής και την προϊσταμένη του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο καθολικό της Μονής ένα από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία λόγω των εξαιρετικών ψηφιδωτών που κοσμούν τους τοίχους του και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε και για την αποκατάσταση του βόρειου περιβόλου, που αποτελεί ένα έργο από ευρωπαϊκά κονδύλια δεύτερης φάσης. Από το 1990 το μνημείο περιλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Στη συνέχεια  ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο. όπου και ενημερώθηκε για τις δράσεις του καθώς στόχο έχει την εκπαίδευση στη περιβαλλοντική συνείδηση και στην προστασία των δασών, ενώ εξυπηρετεί και ερευνητικές μελέτες, με εκατοντάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο να τον επισκέπτονται κάθε χρόνο.

mitsotakis_dafni__7_

Επόμενος σταθμών των προεκλογικών περιοδειών του Πρωθυπουργού, είναι η Χίος την Παρασκευή.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το σχέδιο προγράμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει στο νησί το πρωί της Παρασκευής και στις 9:30 θα συναντηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο με τους Δημάρχους Χίου, Ηρωικής Νήσου Ψαρών και Οινουσσών, καθώς και με θεσμικούς παράγοντες.

Θα ακολουθήσει στις 10:15, επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου όπου θα έχει συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες.

Στη συνέχεια θα περπατήσει στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Χίου, την οδό Απλωταριάς, όπου στο ύψος του καφέ «Ρόδι» θα έχει συνάντηση με τους πολίτες και θα απεθυνει ομιλία (10.30 π.μ.).

Στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στον επίσημο εορτασμό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς, που θα γίνει στο Στρατόπεδο «ΕΦ. ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΓΚΙΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» (μάλιστα η είσοδος εδώ είναι ελεύθερη για το κοινό).

Στις 12:30 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Μουσείο Σφαγών Χίου στην Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά και στη συνέχεια στις 13:15 επίσκεψη στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στην Καλλιμασιά.

Τέλος, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, περιλαμβάνεται επίσκεψη του Πρωθυπουργού και στο εργοτάξιο του αεροδρομίου Χίου «Ομηρος».

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού εν όψεις της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου περιλαμβάνει επισκέψεις σε όλη τη χώρα και μία καμπάνια που θα ξετυλίγεται εβδομάδα με την εβδομάδα. Στόχος να καλύψει και τις 13 περιφέρειες της χώρας μέσα στις επόμενες 30 ημέρες .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...