190
Ο τσέχος υπουργός Υγείας, Ανταμ Βόιτεκ, σε συνέντευξη Τύπου | EPA/MARTIN DIVISEK

Η Τσεχία απαγόρευσε τα ταξίδια σε Ρωσία και Τυνησία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 11:03
Ο τσέχος υπουργός Υγείας, Ανταμ Βόιτεκ, σε συνέντευξη Τύπου
|EPA/MARTIN DIVISEK

Η Τσεχία απαγόρευσε τα ταξίδια σε Ρωσία και Τυνησία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 11:03

Το τσεχικό υπουργείο Υγείας απαγόρευσε στους Τσέχους να ταξιδεύουν στη Ρωσία και την Τυνησία λόγω της εξάπλωσης των παραλλαγών του κορονοϊού σε αυτές τις χώρες.

Η Τσεχία κατέγραψε μια άνοδο του εβδομαδιαίου μέσου όρου κρουσμάτων σε 157, από 118 πριν από μια εβδομάδα, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς.

Η ταξιδιωτική απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη για τη Ρωσία και την επόμενη εβδομάδα για την Τυνησία. Και οι δύο χώρες καταγράφουν αύξηση νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Η Τυνησία είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Τσέχους. Η Ρωσία καταγράφει συνεχή ρεκόρ θανάτων τις τελευταίες ημέρες.

Η κυβέρνηση της Τσεχίας έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη για να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Η χώρα έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει 120 κρούσματα της παραλλαγής αυτής, που είναι πολύ πιο μεταδοτική από προηγούμενες, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων, από τις πλέον πληττόμενες από την πανδημία στην Ευρώπη, έχει περάσει τέσσερα κύματα λοιμώξεων και καταμετρά 30.298 θανάτους εξαιτίας της Covid-19.

Πάνω από 3,1 εκατομμύρια κάτοικοι της Τσεχίας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ έχουν χορηγηθεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...